Ελλάδα

Λιανεμπόριο: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα

Λιανεμπόριο: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα
Λιανεμπόριο: Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, Κυριακή 24/4/2021. Σήκωσαν ρολά Mall και κέντρα αισθητικής. Επιστροφή στην κανονικότητα σιγά, σιγά.

Με ραντεβού και αποστάσεις άνοιξαν σήμερα Σάββατο τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, ενώ και σήμερα (24/4) θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Στη Θεσσαλονίκη, πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων με click inside, η κίνηση ήταν αυξημένη. Οι έμποροι προσδοκούν σε ακόμα καλύτερες ημέρες τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρόμοια η εικόνα και στην Κοζάνη. Πρώτη ημέρα λειτουργίας και για τα κέντρα αισθητικής.

Μικρή υποχώρηση για διασωληνωμένους

Κάτω από 800 ήταν για πρώτη φορά μετά από μέρες οι διασωληνωμένοι με Covid στα νοσοκομεία. O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.597 νέα κρούσματα, 797 διασωληνωμένους και 86 θανάτους. «Στα νοσοκομεία αυτοί που νοσηλεύονται είναι από 25-60 ετών, το 50-60% ανεμβολίαστοι», δηλώνει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Από το πρωί του Σαββάτου άνοιξε η πλατφόρμα των 50άρηδων ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα, αρχίζουν τα ραντεβού με Astra Zeneca για τους 30άρηδες, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τη χρησιμότητα των self test στην ελεγχόμενη επαναλειτουργία οικονομίας και κοινωνίας, υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

«Τα self test ενδυναμώνουν κάθε πολίτη να έχει καλύτερο έλεγχο της υγείας του, άρα να επιδεικνύει και πιο υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα απελευθερώνουν την κοινωνία και την οικονομία από μια σειρά περιοριστικά μέτρα που έχουν δυσβάσταχτο οικονομικό (έως 3 δις/μήνα), κοινωνικό και ψυχολογικό κόστος», αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σκέρτσος. Από τη Μεγάλη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test 1 φορά την εβδομάδα.

Έλεγχοι της αστυνομίας στα διόδια

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας στους σταθμούς των διοδίων, με στόχο να αποτραπεί η έξοδος εκδρομέων, που θα επιχειρήσουν παρά την απαγόρευση να πάνε για Πάσχα στο χωριό. Στα διόδια δεν έλειψαν και οι δικαιολογίες κάθε λογής από οδηγούς που ήθελαν να κάνουν Πάσχα στα χωριά τους. Οι αγροτικές εργασίες ήταν το πιο σύνηθες πρόσχημα. Δύσκολα, ωστόσο, θα γίνονταν πιστευτοί, καθώς στους ελέγχους συμμετείχαν και επιθεωρητές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Μπλόκα της Αστυνομίας υπάρχουν και κατά μήκος των Εθνικών Οδών.

Το αδιαχώρητο επικράτησε στο σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό. Στο πασχαλινό τραπέζι επιτρέπονται σε εσωτερικό χώρο έως 9 άτομα από δύο οικογένειες και σε εξωτερικό χώρο έως 12 άτομα. Φέτος η περιφορά του Επιταφίου θα λάβει χώρα μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, οι Ακολουθίες θα γίνονται μισή ώρα νωρίτερα, ενώ Ανάσταση θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 του Μεγάλου Σαββάτου. Στις εκκλησίες θα επιτρέπεται ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ., με ανώτατο όριο 100 πιστών για τους μεγάλους ναούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments