Πολιτική

Γεννηματά: Σε αυτόνομη πορεία το Κίνημα Αλλαγής

Γεννηματά: Σε αυτόνομη πορεία το Κίνημα Αλλαγής
Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστειλε σαφές μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε αυτόνομη πορεία με στόχο την αντιπολίτευση.
Γεννηματά: Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έστειλε σαφές μήνυμα ότι το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε αυτόνομη πορεία με στόχο την αντιπολίτευση.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση. Ακόμη, η πρόεδρος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν άλλες αντοχές στην κοινωνία. Επίσης, η ίδια είχε πει πως το νομοσχέδιο τις λαϊκές αγορές ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με άρθρο της στην εφημερίδα «Το Παρόν» υπογραμμίζει την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, καθιστά σαφή η Φώφη Γεννηματά «με στόχο όχι μόνο να αντιπολιτευτούμε σήμερα αλλά ως κυβέρνηση να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών αύριο. Γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο κάποιος πρέπει να νοιαστεί».

Γεννηματά: «Δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο τη Ν.Δ»

Η κ. Γεννηματά με κατηγορηματικότητα δηλώνει: «Μένουμε αταλάντευτοι στο δικό μας αυτόνομο δρόμο. Δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο τη Ν.Δ. Διακριτά απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές. Κάθετα απέναντι στην τεχνητή όξυνση και στην πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για δικά τους κομματικά οφέλη». Στην πορεία αυτή επαναλαμβάνει την πρόσκληση «όχι μόνο όσους είναι εντός των τειχών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους εκτός. Τους καλώ για άλλη μια φορά να έλθουν κοντά μας και να ενωθούμε, όχι μόνο στο όνομα ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά και στο νέο αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας» καθώς, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι αρχές και αξίες που το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη προοδευτική παράταξη, έκανε πράξη στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα συνεχίζουμε να υπηρετούμε, ως Κίνημα Αλλαγής, με σύγχρονες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον. Τα χείλη που επιμένουν να χαμογελούν πίσω από τις μάσκες, αρθρώνουν όλο και πιο δυνατά την απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια νέα Αλλαγή. Αυτό το αίτημα έχουμε χρέος να εκφράσουμε, ορθώνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό ανάχωμα που αποζητούν οι προοδευτικοί πολίτες απέναντι στη Δεξιά και στα πολλαπλά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της».

Γεννηματά: «Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο»

Σύμφωνα με τη Φώφη Γεννηματά η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας με τους πολίτες να έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown. «Επέλεξε η κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε. Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους.

Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά», σημειώνει ενώ υποστηρίζει πώς «ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων και μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες. Οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση παραιτείται ουσιαστικά από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την οικονομική και κοινωνική ζωή».

Γεννηματά: «H προοδευτική διέξοδος δεν θα έρθει μέσα από το δρόμο του λαϊκισμού «

Κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ πως τα λάθη, οι καθυστερήσεις, οι αστοχίες της κυβέρνησης δεν οφείλονται μόνο σε διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά κρύβουν τις συντηρητικές επιλογές και ιδεοληπτικές εμμονές. «Η απάντηση όμως στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές και η προοδευτική διέξοδος δεν θα έρθει μέσα από το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που εξακολουθεί να βαδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Η προοπτική μιας κυβέρνησης της δήθεν «δεύτερης φοράς αριστεράς» παραμένει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ως αντιπολίτευση δείχνει ότι τους επιφυλάσσει ακόμα χειρότερα», τονίζει η κ. Γεννηματά και συμπληρώνει:

«Στη χώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Η πεποίθησή μου αυτή εδράζεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που προκύπτει, από τα νέα αιτήματα που γεννά η νέα εποχή, από την φτώχεια πραγματικής πολιτικής που μαστίζει τη χώρα εδώ και χρόνια, την απουσία πραγματικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας στους κοινωνικούς και οικονομικούς θεσμούς. Ο κόσμος ολόκληρος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, συναντά ξανά τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας. Με στήριξη των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών υποδομών, με στόχο την πλήρη και αξιοπρεπή εργασία, με πολιτικές αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της οικονομίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments