Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Οι Αγώνες ενδέχεται να γίνουν και χωρίς θεατές»

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: «Οι Αγώνες ενδέχεται να γίνουν και χωρίς θεατές»
Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς θεατές, όπως η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Tokyo 2020, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Η Σέικο Χασιμότο, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο 2020, δήλωσε ότι οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο ότι οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν.

Η Χασιμότο ανέλαβε τη θέση μόλις τον Φεβρουάριο μετά την αναγκαστική παραίτηση του προκατόχου της, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος κατηγορήθηκε για σεξισμό.

Θα μπορούσε να υπάρξει «κατάσταση όπου δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε στους θεατές», παραδέχτηκε η Χασιμότο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι Αγώνες θα ήταν επιτυχημένοι μόνο εάν οι διοργανωτές «προστατεύσουν» πλήρως τους αθλητές και τον ιαπωνικό πληθυσμό.

Αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία, οι διοργανωτές ανέβαλαν την απόφαση σχετικά με την παρουσία ή μη τοπικών θεατών μέχρι τον Ιούνιο. Ήδη τον Μάρτιο, είχαν αποφασίσει να απαγορεύσουν την παρουσία θεατών από το εξωτερικό – για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στην Ιαπωνία, ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων, το Τόκιο και τρεις ακόμα πόλεις είναι από την Κυριακή 25 Απριλίου υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τρίτη φορά, το οποίο προβλέπει τη διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων χωρίς θεατές.

Υπό τρομερή πίεση τα νοσοκομεία στην Ιαπωνία λόγω κορωνοϊού

Με το ιαπωνικό νοσοκομειακό σύστημα ήδη υπό έντονη πίεση, η οργανωτική επιτροπή δέχθηκε έντονες αντιδράσεις όταν ζήτησε τη συνεργασία ιαπωνικού ιατρικού προσωπικού για τους Αγώνες. Η Χασιμότο είπε ότι η απουσία θεατών θα μπορούσε να μειώσει την πίεση.

«Αν έπρεπε κάτι να αλλάξει, αυτό θα αφορά τους θεατές», είπε, σημειώνοντας ότι «είναι ένας τομέας όπου θα μπορούσαμε να μειώσουμε τις ανησυχίες του πληθυσμού για το νοσοκομειακό σύστημα».

Οι Ιάπωνες δεν θέλουν να πραγματοποιηθούν οι αγώνες υπό τέτοιες συνθήκες

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον σκεπτικισμό του ιαπωνικού πληθυσμού, το Τόκιο 2020 δημοσίευσε μία σειρά νέων αυστηρών μέτρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν απαιτείται καραντίνα για αθλητές και τα εμβόλια δεν θα είναι υποχρεωτικά.

Η Χασιμότο δήλωσε ότι τα μέτρα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, αλλά είπε ότι είναι πεπεισμένη ότι οι αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν με «ασφαλή» τρόπο. «Είναι μια σημαντική ευθύνη. Θέλω να το καταστήσω σαφές καθώς εργαζόμαστε για τους Αγώνες».

Λέγοντας ότι άκουσε τις ανησυχίες του πληθυσμού, η Χασιμότο είπε ότι ελπίζει το κοινό να είναι τελικά «χαρούμενο» για την πραγματοποίηση των Αγώνων. «Ο μεγάλος στόχος μου είναι να προετοιμάσουμε τους Αγώνες με τέτοιο τρόπο που οι άνθρωποι το βλέπουν έτσι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments