Διεθνή

Βέλγιο: Φορητό θερμοκήπιο κατά του κορωνοϊού

Βέλγιο: Φορητό θερμοκήπιο κατά του κορωνοϊού
Βέλγιο: Πατέντα κατά του κορωνοϊού με φορητό θερμοκήπιο στις Βρυξέλλες έφτιαξε ένας Βέλγος καλλιτέχνης, το οποίο φορά στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μια έξυπνη πατέντα σκέφτηκε ένας καλλιτέχνης στο Βέλγιο για να καταπολεμήσει τη διασπορά του κορωνοϊού και να αποφύγει τον κίνδυνο λοιμώξεων. Ο συγκεκριμένος κύριος σκαρφίστηκε την κατασκευή ενός φορητού θερμοκηπίου, το οποίο τοποθετεί στο κεφάλι του, καλύπτοντας το πρόσωπό του και έτσι κυκλοφορεί ξέγνοιαστος στους δρόμους των Βρυξελλών, τραβώντας παράλληλα την προσοχή και τα βλέμματα όλων των περαστικών. Την ίδια που οι αρχές της χώρας αποφάσισαν πως θα αξιοποιήσουν το σκεύασμα της Astrazeneca, ενώ στις 8 Μαΐου έχει ορισθεί το άνοιγμα της εστίασης.

Ο Βέρσουρεν εξήγησε ότι το περπάτημα με το μίνι θερμοκήπιο στους ώμους του ήταν ένα έργο τέχνης. «Κάνω μια παράσταση με τη φορητή μου όαση. Είναι ένα μικρό θερμοκήπιο που κουβαλάω στους ώμους μου και περπατώ μαζί του στους δρόμους. Βάζω αρωματικά φυτά όπως θυμάρι και δεντρολίβανο επειδή αυτά είναι φυτά που έχουν ανοσοποιητική δράση», δήλωσε ο Βέρσουρεν. Επίσης τόνισε ότι η αντίδραση των περαστικών στη θέα της παράστασης ήταν το πιο σημαντικό για αυτόν ως καλλιτέχνη. «Δεν μου αρέσουν οι κανόνες που μου επιβάλλονται, οπότε αντί να περπατώ με μάσκα, επέλεξα να περπατάω με αυτό», συμπλήρωσε ο Βέρσουρεν.

Βέβαια το μίνι θερμοκήπιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση μάσκας για την προστασία από τον COVID, αλλά σίγουρα μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Κάποιοι περαστικοί που τον συνάντησαν τον χαρακτήρισαν «ελαφρώς τρελό» ενώ άλλοι είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να περπατήσουν με κάτι τέτοιο στο κεφάλι τους καθώς θα τραβούσε αρκετά την προσοχή του κόσμου.

Δείτε το βίντεο με το φορητό θερμοκήπιο προστασίας από τον covid-19.

Βέλγιο κορωνοϊός: Το χρονοδιάγραμμα

Στις 8 Μαΐου ανοίγει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους στο Βέλγιο αποφάσισε η Επιτροπή Διαβούλευσης μετά από επτά ώρες συζητήσεων. Τότε, θα σταματήσει να ισχύει και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Στις 19 Απριλίου θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία (μικρότερες τάξεις με φυσική παρουσία, οι μεγαλύτερες υβριδικά).

Στις 26 Απριλίου θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των επαγγελμάτων που απαιτούν επαφή. Την ίδια ημέρα, ανοίγουν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα, χωρίς να απαιτείται να κλείνουν ραντεβού οι πελάτες ενώ ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε εξωτερικούς χώρους φτάνει τους 10.

Βέλγιο κορωνοϊός: Παγώνουν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson

Το Βέλγιο τελικά θα διακόψει τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της Johnson & Johnson, ενώ νωρίτερα σήμερα η χώρα είχε ανακοινώσει ότι θα συνέχιζε κανονικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε λάβει καμία ένδειξη ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τον εμβολιασμό», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Gudrun Briat, εκπρόσωπος της ειδικής ομάδας εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι το Βέλγιο χθες έλαβε 36.000 δόσεις του εμβολίου, ενώ οι πολίτες που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια μέχρι στιγμής.

Η χορήγηση του εμβολίου «παγώνει» προσωρινά, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, ενώ τα εμβόλια θα διατηρηθούν μέχρι να υπάρχει μία σαφής απόφαση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments