Ελλάδα

Εστίαση: Ετοιμάζεται να ανοίξει ρολά

Εστίαση: Ετοιμάζεται να ανοίξει ρολά
Εστίαση: Για την επανέναρξή της ετοιμάζεται η εστίαση.

Η χαλάρωση των μέτρων στη χώρας μας θα συνεχιστεί από αύριο, με την εστίαση να παίρνει την σκυτάλη μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, με τον τουρισμό να ακολουθεί στις 14 Μαΐου. Να σημειωθεί πως το φετινό Πάσχα μπορεί να μην είχαμε άνοιγμα μετακινήσεων, όμως οι πιστοί μπόρεσαν να μεταβούν στις εκκλησίες, τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων. Εστίαση

Εστίαση: Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Στους κανόνες επαναλειτουργίας της εστίασης ισχύουν τα εξής:

  • Υποχρεωτικό selftest 2 φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους
  • Απολύμανση καταλόγων
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση απολυμαντικού σε κάθε τραπέζι
  • Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους εν αναμονή πελάτες, σύσταση για χρήση μάσκας στους καθήμενους στα καθίσματα ή το μπαρ
  • Αποστάσεις τραπεζιών (90 εκ. χωρίς στο ενδιάμεσο να παρεμβάλλονται καρέκλες, 1.20 εκ. όταν παρεμβάλλεται καρέκλα στη μια πλευρά του τραπεζιού, 1.80 εκ. εάν παρεμβάλλονται 2 καρέκλες)
  • Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τοποθέτηση 2 σκαμπό μαζί σε απόσταση 1.5 μ. η επόμενη δυάδα σκαμπό.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μπορεί να είναι από τις 05.00 ως τις 22.45, σύμφωνα με την ΚΥΑ. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πάντως την παραμονή των πελατών στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων. Να σημειωθεί πως θα λειτουργούν μόνο οι υπαίθριοι χώροι.

Εστίαση: Τι δεν θα ανοίξει

Η απόφαση προβλέπει πως όλα τα εστιατόρια (πλην φοιτητικών εστιατορίων), τα καφέ, τα ίντερνετ καφέ, τα κυλικεία, τα αναψυκτήρια, οι καντίνες, catering κ.λπ. θα λειτουργήσουν αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι.

Από την άλλη, «μισόκλειστα» θα είναι όλα τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται εντός των κλειστών εμπορικών κέντρων και εν γένει σε όλες τις κλειστές αγορές, όπως σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, αεροδρόμια, εμπορικές στοές κ.λπ., τα οποία θα λειτουργούν μόνο με τις υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο (take away) και διανομής προϊόντων (delivery). Παραμένουν κλειστά μόνο τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, τα clubs, οι μουσικές σκηνές, οι μπουάτ, αλλά και οι χώροι δεξιώσεων.

Εστίαση: Με αποστολή sms

Aπό τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, που ανοίγει μετά από πολλούς μήνες η εστίαση, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν των κωδικό 6 στο 13033 προκειμένου να μετακινηθούν στο κατάστημα εστίασης που επιθυμούν. Υπενθυμίζουμε πως η εστίαση θα ανοίξει χωρίς μουσική, με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο εξαδάκτυλο να δηλώνει ότι έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο ιός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments