Τεχνολογία

Space X: Στη Γη η διαστημική κάψουλα

Space X: Στη Γη η διαστημική κάψουλα
Space X: Η διαστημική κάψουλα της εταιρείας προσθαλασσώθηκε στην Φλόριντα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το ταξίδι των 160 ημερών.

Στη Γη επέστρεψαν οι αστροναύτες της Space X μετά την αποστολή τους στο διάστημα για παραπάνω από 160 ημέρες. Να θυμίσουμε πως η εταιρεία είχε πετύχει την πρόσδεση του πυραύλου της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Η διαστημική εταιρία είχε δοκιμάσει για τέταρτη φορά το νέο πρωτότυπο πύραυλο της Starship, το οποίος προορίζεται να στείλει ανθρώπους και εφόδια στη Σελήνη και στον ‘Αρη. Ο πύραυλος της εταιρείας του Έλον Μασκ είχε εκραγεί, λόγω σοβαρής βλάβης.

Πιο συγκεκριμένα, η διαστημική κάψουλα της SpaceX, που μετέφερε στη Γη τέσσερις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), προσθαλασσώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί ανοιχτά της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, σύμφωνα με απευθείας μετάδοση από τη Nasa.

Η αποστολή

Η διαστημική κάψουλα μετέφερε στη Γη τους αστροναύτες του ISS, μετά την αποστολή τους για περισσότερες από 160 ημέρες στο διάστημα. Το πλήρωμα, που απαρτίζεται από τρεις Αμερικανούς και έναν Ιάπωνα, δήλωσε ότι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία.

Η διαστημική κάψουλα προσθαλασσώθηκε στις 02:56 τοπική ώρα (09:56 ώρα Ελλάδος) στον Κόλπο του Μεξικού, ανοιχτά της Πάναμα Σίτι, στην Φλόριντα, έπειτα από πτήση εξίμισι ωρών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σύμφωνα με τη Nasa.

Το πλήρωμα

Οι Αμερικανοί Μάικλ Χόπκινς, Βίκτορ Γκλόβερ, Σάνον Ουόκερ και ο Ιάπωνας Σοίτσι Νογκούτσι ήταν τον Νοέμβριο οι πρώτοι αστροναύτες «επιχειρησιακής» αποστολής που μεταφέρθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από την διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία καθιερώθηκε ως απαραίτητος εταίρος της Nasa.

Επτά αστροναύτες παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι φάσεις της πρόσδεσης

Η πρώτη φάση της πρόσδεσης ξεκίνησε στις 11.08 (ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 424 χιλιομέτρων πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ακολούθησε η δεύτερη φάση της πρόσδεσης, περίπου δέκα λεπτά αργότερα. «Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα», είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του «Δεύτερου Πληρώματος»: τον Γάλλο Τομά Πεσκιέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments