Διεθνή

Μπάιντεν προσφυγικό: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο

Μπάιντεν προσφυγικό: Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο
Μπάιντεν προσφυγικό: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Συνεχίζει το έργο του ο Μπάιντεν ως πρόεδρος, αλλάζοντας τους όρους στην υποδοχή προσφύγων στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσφατα απέσπασε θετικά σχόλια σε δημοσκοπήσεις που έγιναν σχετικά με τις πρώτες 100 μέρες ως πρόεδρος. Ακόμη, πρόσφατα ο ίδιος αναγνώρισε με μία δήλωση του την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αποφάσισε τη Δευτέρα του Πάσχα την αύξηση του ανωτάτου ορίου του αριθμού των προσφύγων που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σε 62.500 για φέτος, μετά από ένα κύμα επικρίσεων από υποστηρικτές του και από μέλη του κόμματός του ότι διατηρούσε το όριο αυτό σε ένα ιστορικά χαμηλό επίπεδο. Μπάιντεν ΗΠΑ

Άλλαξε στάση για το προσφυγικό

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος άλλαξε στάση μόλις δύο εβδομάδες αφότου η κυβέρνησή του ανακοίνωσε στα μέσα Απριλίου ότι θα κρατήσει αυτό το ανώτατο όριο στο επίπεδο των 15.000 που είχε θέσει ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, υπέρμαχος της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής.

Σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η απόφασή του «διαγράφει τον ιστορικά χαμηλό αριθμό των 15.000 που είχε ορίσει η προκάτοχη κυβέρνηση, αριθμός που δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες της Αμερικής ως έθνος που υποδέχεται και υποστηρίζει πρόσφυγες».

Η δημοσκόπηση

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ipsos, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (51%) συμφωνούν με τη δήλωση ότι «η οικονομία της διάχυσης του πλούτου δεν λειτούργησε ποτέ στην Αμερική» ενώ το 26% διαφωνεί. Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων, τέσσερις στους δέκα συμφωνούν ότι πρόκειται για μια αποτυχημένη θεωρία και τρεις στους δέκα διαφωνούν. Στους Δημοκρατικούς, οι επτά στους δέκα συμφωνούν και δύο στους δέκα διαφωνούν.

Συνολικά, το 735 των ερωτηθέντων απάντησε ότι εγκρίνει το οικονομικό μήνυμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το 69% συμφωνεί να δίνουν οι εργοδότες 12 εβδομάδες πληρωμένη άδεια για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους.
  • Το 65% συμφωνεί τα δύο πρώτα χρόνια σπουδών σε κοινοτικά κολέγια να είναι δωρεάν για όλους.
  • Το 65% στηρίζει τις αυξήσεις φόρων για τους πλούσιους.
  • Το 64% συμφωνεί να αυξηθούν οι έρευνες των φορολογικών αρχών στους εύπορους φοροφυγάδες.
  • Το 63% συμφωνεί στην αύξηση του ομοσπονδιακού κατώτερου μισθού στα 15 δολάρια την ώρα.
Μπάιντεν δημοσκόπηση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments