Lifestyle

Κλέλια Ρένεση: Η συγκινητική απαγγελία του Εθνικού Ύμνου

Κλέλια Ρένεση: Η συγκινητική απαγγελία του Εθνικού Ύμνου
Κλέλια Ρένεση: Η συγκινητική απαγγελία του Εθνικού Ύμνου σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στη Ζάκυνθο.

Η Κλέλια Ρενέση συμμετείχε σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στη Ζάκυνθο και απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο στο σημείο που τον έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός, στον λόφο του Στράνη.

Η ηθοποιός μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό, αλλά και τη συγκίνησή της ανέβασεμια ανάρτηση στο Instagram και έγραψε στη λεζάντα: “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σ’ αυτό το σημείο , στο λόφο του Στράνη, στο νησί της Ζακύνθου, γράφτηκε ο Ύμνος εις την Ελευθερία από τον Διονύσιο Σολωμό , ακούγοντας τις κανονιές από το Μεσολόγγι. Αργότερα έγινε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας.

Μεγάλης χαρά και τιμή να μπορώ να απαγγέλλω αυτό το μεγαλειώδες πιόμα στον τόπο που γεννήθηκε από τα σπλάχνα του ποιητή. Ευχαριστώ όλους τους αρμοδίους για την κίνηση αυτή και την επιμέλεια αυτός της προσπάθειας.

Τα λόγια είναι πιο μεγάλα από τον άνθρωπο, τα χρόνια δεν σόβησαν τα σημάδια τους, ο κραδασμός τους ακόμα σε δονεί, ίσως να βαράνε ακόμα τα καννόνια σκέφτεσαι κακώς η μέρα φεύγει και ίσως ο Διονύσιος Σολωμός κάνει ακόμα περίπατο στο λόφο του Στράνη κουβαλώντας τον πόνο της ανθρωπότητας”.

Κλέλια Ρένεση: Το μήνυμά της προς τον πρωθυπουργό για τις καταγγελίες στο θέατρο

Με ανάρτησή της στο Ιnstagram η Κλέλια Ρένεση τοποθετήθηκε πριν από λίγο καιρό για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου, που ολοένα και πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Στο κείμενο που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό απευθύνεται στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ζητώντας παράλληλα να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι υπεύθυνοι φορείς.

«Γιατί τόση συγκάλυψη κυριε Πρωθυπουργέ ενώ υπάρχουν σαφείς καταγγελίες; Γιατί δεν μιλάτε για το «δημόσιο συμφέρον» που επικαλεστήκατε τότε; Για να βλέπουν τα θύματα τους δυνάστες τους, εκτός απ΄ τους εφιάλτες τους, και στις θεσμικές καρέκλες;», αναφέρει μεταξύ άλλων σε αυτό, συμφωνώντας και με την επιστολή της Ζέτας Δούκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments