Ελλάδα

Self test δημόσιο: Πότε γίνεται η προμήθεια

Self test δημόσιο: Πότε γίνεται η προμήθεια
Self test δημόσιο: Πότε θα τα προμηθευτούν οι υπάλληλοι.

Με self test θα συνεχιστεί και η λειτουργία στο δημόσιο. Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς θα διατεθούν από αύριο έως και την Τετάρτη τα self test, ενώ το πρόβλημα που προέκυψε με την αδυναμία κάποιων γονέων να το προμηθευτούν θα ισχύσει μόνο για αύριο.

Self test δημόσιο: Πότε γίνεται η προμήθεια

Από την Πέμπτη 13 έως την Τετάρτη 19 Μαΐου θα μπορούν οι υπάλληλοι του Δημοσίου να προμηθευτούν τα self tests των δύο επόμενων εβδομάδων. Οι συγκεκριμένοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 10 – 16 Μαΐου και 17 – 23 Μαΐου, ενώ το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) μέχρι τις 23 Μαΐου. Self test δημόσιο

Υπενθυμίζεται ότι το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό, αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους. Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (ένας για κάθε εβδομάδα) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Self test δημόσιο

Self test δημόσιο: Τι αναφέρει ο ΠΦΣ

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί. Κρούσματα σήμερα 26/4

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests, να προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες, δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments