Ελλάδα

Self test μαθητές: Για μία μέρα το πρόβλημα

Self test μαθητές: Για μία μέρα το πρόβλημα
Self test μαθητές: O υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος τόνισε πως όσοι δεν πήραν self test, μπορούν να το κάνουν τη Δευτέρα.

Το πρόβλημα που προέκυψε με γονείς που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν self test, θα είναι μόνο για τη Δευτέρα, όπου ανοίγουν ξανά όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Self test μαθητές: Τι να κάνουν οι γονείς αύριο

Οι γονείς που δεν έχουν προμηθευτεί τα σελφ τεστ για τα παιδιά τους που ξεκινούν αύριο το σχολείο, μπορούν να τα προμηθευτούν αύριο Δεύτερα το πρωί, να διενεργήσουν τα τεστ και να στείλουν το παιδί στο σχολείο με μια μικρή καθυστέρηση, τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. Σημείωσε ότι όπως έχει ανακοινώσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος η διάθεση των σελφ τεστ δεν γίνεται κατά τη διάρκεια των εφημεριών ή των διανυκτερεύσεων. Εξήγησε ότι το πιο βασικό ζήτημα είναι η δημόσια υγεία, και τόνισε ότι το πρόβλημα θα είναι μόνο για μία ημέρα, από την Τρίτη θα έχει λυθεί. Self test μαθητές

Εξάλλου, όπως σημείωσε και η εμπειρία από τα Λύκεια δείχνει πως ό,τι πρόβλημα κι αν υπάρξει δε θα είναι εκτεταμένο. Σχετικά με τις πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που αρχίζουν αύριο, τόνισε ότι δεν έχουν σταλεί όλοι οι ΑΜΚΑ των φοιτητών από τα πανεπιστήμια, οπότε για τις πρώτες πέντε ημέρες δεν είναι υποχρεωτικό για τους φοιτητές αυτούς να καταθέσουν το αποτέλεσμα των αυτο διαγνωστικών τεστ.

Self test μαθητές: Τι ισχύει

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Κρούσματα σήμερα 26/4

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests, να προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται παραπάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες, δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments