Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδας: Η θέση της ΕΠΟ για την παρουσία φιλάθλων στον τελικό

Κύπελλο Ελλάδας: Η θέση της ΕΠΟ για την παρουσία φιλάθλων στον τελικό
Κύπελλο Ελλάδας: Η θέση της ΕΠΟ για την παρουσία φιλάθλων στον τελικό. Οι υγειονομικοί φορείς θα αποφασίσουν για την παρουσία φιλάθλων

Οι υγειονομικοί φορείς θα αποφασίσουν για την παρουσία φιλάθλων αναφέρει η ΕΠΟ σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στις 22/5 στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρά τη χθεσινή εισήγησή της επιτροπής της Ομοσπονδίας για απαγόρευση φιλάθλων. Λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία, αλλά και τη γενική χαλάρωση των μέτρων μόνο οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς μπορούν να αποφασίσουν για το αν θα υπάρξει κόσμος αλλά και πόσος στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η ομοσπονδία θέλησε να τοποθετηθεί καθώς στη διάρκεια της Δευτέρας (10/5) και μετά τη σύσκεψη που είχε η αρμόδια επιτροπή υπήρχαν δημοσιεύματα με τα δύο σενάρια που έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στην οποία ανήκει η αγωνιστική και οργανωτική ευθύνη του Κυπέλλου Ελλάδας, ανακοινώνονται τα εξής. H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένει την επιστροφή του λαοφιλέστερου αθλήματος στην κανονικότητα και οι υπηρεσίες και επιτροπές της, συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής διοργανώσεων, δουλεύουν με ανυπομονησία προς αυτή την κατεύθυνση. Η διεξαγωγή αγώνων παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες είναι μια επιδίωξη σύσσωμης της ποδοσφαιρικής οικογένειας και ο επικείμενος τελικός Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή του τέλους της απογοητευτικής εικόνας των άδειων κερκίδων.

Ωστόσο, οι συνθήκες υπό τις οποίες θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας ως προς την προσέλευση ή όχι φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικά των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν το δικαίωμα της απόφασης πάνω στο πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα».

Κύπελλο Ελλάδος – Επιτροπή Ομοσπονδίας: Χωρίς φιλάθλους ο τελικός

Παρά το γεγονός ότι η πρόταση του μέλους της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Κ. Νίκα, ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να διεξαγόταν με 25.000 θεατές, η εισήγηση της επιτροπής της Ομοσπονδίας είναι τελείως διαφορετική.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε ο τελικός να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου, λόγω των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η εισήγηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ προβλέπει την παρουσία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ α) των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, β) των προέδρων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και μόνον αυτών (η διαπίστευσή τους δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί), γ) των υπαλλήλων της ΕΠΟ που θα εργαστούν για την διοργάνωση του τελικού.

Οι δύο φιναλίστ θα λάβουν από 25 διαπιστεύσεις. Υπολογίζεται ότι το βράδυ του αγώνα μαζί με τους αστυνομικούς, τους τεχνικούς και όλους τους εμπλεκόμενους στον τελικό, στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονται περίπου 800 άτομα.

Ο περσινός τελικός διεξήχθη χωρίς φιλάθλους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, στον Βόλο, και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ, κάνοντας ταυτόχρονα το νταμπλ για τη σεζόν 2019-2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments