Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων

Νίκος Δένδιας: Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων
Νίκος Δένδιας: Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο πλαίσιο ενημέρωσής τους για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων στο πλαίσιο της ενημέρωσής τους για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Αναλυτικά οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών:

11:30 ΚΙΝΑΛ, κ. Λοβέρδος

12:00 ΚΚΕ, κ. Μαρίνος

12:30 Ελληνική Λύση, κ. Μυλωνάκης

13:00 Μέρα 25, κα Σακοράφα και κ. Λιάπης

13:30 ΝΔ, κ. Μπούγας

14:00 ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατρούγκαλος Νίκος Δένδιας

Νίκος Δένδιας: Οι Αμερικανοί μπορούν να πείσουν την Τουρκία να αποδεχθεί το Δίκαιο της Θάλασσας

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε στο φόρουμ «EU-US Future» που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης Atlantic Council και αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και στην κρίσιμη παρέμβαση που μπορούν να έχουν οι ΗΠΑ σε σχέση με την αποδοχή από την Άγκυρα του Δίκαιου της Θάλασσας. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Τουρκία, με την επίσκεψη να «σημαδεύεται» από την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Δένδιας εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία να αποδεχτεί τη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ο Έλληνας υπουργός υποστήριξε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Αθήνα και η Άγκυρα θα μπορούσαν να λύσουν σχετικά εύκολα τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στάθηκε στο γεγονός ότι η Αθήνα και η Ουάσινγκτον έχουν κοινή αντίληψη σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Κινεζικής Θάλασσας, όπου οι ΗΠΑ αντιτάσσονται στις κινεζικές αξιώσεις εναντίον των Φιλιππίνων.

«Οι ΗΠΑ θα ήταν ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία ότι κάτι τέτοιο (σ.σ. αποδοχή της σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας) θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια την Τουρκία, ένα πιο σταθερό μέλλον για την περιοχή, και σε πολύ καλύτερες αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Υπάρχουν άπλετα παραδείγματα. Οι ΗΠΑ διαθέτουν μοχλούς επιρροής στην περιοχή και είναι η μόνη δύναμη που επικοινωνεί με ευκολία με σχεδόν όλα τα μέρη και συνεπώς είναι η δύναμη που μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ όλων των μερών στην περιοχή», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments