Ελλάδα

Άρση lockdown: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει

Άρση lockdown: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει
Άρση lockdown: Στα ύψη βρίσκονται οι προσδοκίες των πολιτών σχετικά με όσα πρόκειται να ανακοινωθούν στη σημερινή ενημέρωση.

Σήμερα, Τετάρτη, πρόκειται να λάβει χώρα η ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και οι προσδοκίες των πολιτών είναι στα ύψη, καθώς αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν μία σειρά από νέα μέτρα που θα βάλουν τέλος στο πολύμηνο lockdown.

Συγκεκριμένα, αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων και ιδιαίτερα για τις μετακινήσεις των πολιτών εντός Ελλάδας, σε νησιά και ενδοχώρα. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες ότι έχει δρομολογηθεί ο καθολικός εμβολιασμός για 19 νησιά.

Αύριο θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τον πλήρη εμβολιασμό 19 νησιών με 700.000 κατοίκους.

«Καθώς ανοίγουμε σταδιακά την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα, απαιτείται από όλους πολύ μεγάλη προσοχή. Έτσι ώστε να μην έχουμε τοπικές εξάρσεις, τοπικές επιδημίες, που θα μας οδηγήσουν στη λήψη τοπικών περιοριστικών μέτρων. Πιστεύω ότι αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε από τη στιγμή που όλοι θα φερθούμε υπεύθυνα και καθώς από αυτό το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις και θα αρχίσουν τα νησιά να έχουν επισκέπτες και από τα μεγάλα αστικά κέντρα, θα γίνουν και αύριο συγκεκριμένες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο οδικός χάρτης για τη χαλάρωση του lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο και να τίθεται σε ισχύ από αυτή την εβδομάδα, καθώς το άνοιγμα του τουρισμού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, με την ημερομηνία να έχει κλειδώσει για τις 15 Μαΐου.

  • Κατά μία μέρα νωρίτερα, δηλαδή στις 14 Μαΐου, πρόκειται να απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ πρόκειται να διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας, κάτι που θα επηρεάσει και την εστίαση, και θα καταργηθεί η αποστολή των SMS στο 13033 και 13032.
  • Ως προς την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων, οι πληροφορίες μαρτυρούν ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.
  • Παράλληλα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 00:30 τη νύχτα, με τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας να επηρεάζει και στην εστίαση.
  • Τα SMS στο 13033 και 13032 θα αποτελούν παρελθόν, όπως και το click away και το click inside που ίσχυε για το λιανεμπόριο.
  • Στα τέλη της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον τουρισμό από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα των παρακάτω δραστηριοτήτων:

  • Την Παρασκευή 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.Τ
  • Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.
  • Τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1.
  • Την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%.
  • Την Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους στις . Αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments