Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 7.894 νέα κρούσματα

Γερμανία κορωνοϊός: 7.894 νέα κρούσματα
Γερμανία κορωνοϊός: Tο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 7.894 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Την ίδια ώρα το lockdown στην Γερμανία πρόκειται να τροποποιηθεί για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Γερμανία κορωνοϊός: 177 νέοι θάνατοι

Ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας τόνισε πως τα κρούσματα έφτασαν τα 3.584.934. Παράλληλα, άλλοι 177 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 86.025 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή. Γερμανία κορωνοϊός

Γερμανία κορωνοϊός: Αλλαγές στο Lockdown για εμβολιασμένος και όσους έχουν νοσήσει

Το lockdown στην Γερμανία τροποποιήθηκε για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα δεν ισχύουν για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την έγκριση του νέου νομοθετικού πλαισίου. Το ίδιο καθεστώς θα ισχύει και για όσους έχουν αναρρώσει από τον ιό. Μέχρι στιγμής οι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια. Έτσι δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα όρια ατόμων σε κοινωνικές επαφές, ούτε χρειάζεται να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως κομμωτήρια και ραντεβού για αγορές.

Γερμανία κορωνοϊός

Παράλληλα, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να επιστρέφουν στη Γερμανία από το εξωτερικό χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα, εκτός και αν ταξιδεύουν από χώρα «αυξημένου κινδύνου» λόγω μεταλλάξεων, όπως αναφέρει το AFP. Ωστόσο, θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής, όπως η χρήση μάσκας σε καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Με τον αριθμό των μολύνσεων να μειώνεται, πολλά κρατίδια σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά διάφορες δραστηριότητες τις επόμενες εβδομάδες. Η Βαυαρία σχεδιάζει να ανοίξει εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφους και μπιραρίες από τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό μολύνσεων, ενώ θα επαναλειτουργήσουν ξενοδοχεία και κάμπινγκ από τις 21 Μαΐου. Ο υπουργός Υγείας Γενς δήλωσε ότι η Γερμανία φαίνεται να έχει ανακόψει το τρίτο κύμα της πανδημίας, αλλά προειδοποίησε ότι η βιαστική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων «θα βοηθήσει μόνο τον ιό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments