Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 8.500 νέα κρούσματα

Γερμανία κορωνοϊός: 8.500 νέα κρούσματα
Γερμανία κορωνοϊός: Η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για το τελευταίο 24ωρο.

Ο κορωνοϊός έφερε 8.500 νέα κρούσματα και 71 θανάτους στη Γερμανία το προηγούμενο εικοσιτετράωρο. Η προηγούμενη ανακοίνωση για τα κρούσματα έκανε λόγο για 7.894. Την ίδια ώρα η πανδημία προκαλεί προβλήματα με τα ενοίκια στη Γερμανία.

Γερμανία κορωνοϊός: Η ανακοίνωση επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8.500 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.593.434, όπως δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Παράλληλα, ακόμη 71 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 86.096 νεκρούς μέχρι εδώ, κατά την ίδια πηγή. Γερμανία κορωνοϊός

Γερμανία κορωνοϊός: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες που έχουν εμβολιαστεί

Όσοι ταξιδεύουν από το εξωτερικό στη Γερμανία δεν θα υποχρεούται να μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού ή να φέρουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να αποφασίσει την αλλαγή του κανονισμού για τις αφίξεις από το εξωτερικό, απαλλάσσοντας όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, όσους έχουν αναρρώσει από τη νόσο και έχουν θετικό μοριακό τεστ 28 ημερών έως έξι μηνών και όσους παρουσιάζουν επίκαιρο αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, αυτό δεν θα ισχύει για όσους επιστρέφουν από περιοχές υψηλού κινδύνου, στις οποίες υπάρχει έξαρση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού.

Προβλήματα με τα ενοίκια

H πανδημία έχει προκαλέσει πολλά οικονομικά προβλήματα στην Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, η τοπική κυβέρνηση είχε επιβάλει το «πάγωμα» των ενοικίων στα 9,80 ευρώ/τ.μ – με κάποιες εξαιρέσεις για κτίρια μεταγενέστερα του 2014 ή ανακαινισμένα – με στόχο την προστασία 1,6 εκατομμυρίου ενοικιαστών του Βερολίνου. Μόλις πέντε μήνες αφότου οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις μισθώσεις σε αυτά τα επίπεδα, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ακύρωσε το νόμο, διότι η κυβέρνηση του Βερολίνου, σύμφωνα με την Καρλσρούη, υπερέβη τη νομοθετική της αρμοδιότητα.

Η απόφαση δεν μπορούσε να έρθει σε πιο δύσκολη συγκυρία για πολλούς κατοίκους της πόλης. Η ακύρωση του νόμου δεν επαναφέρει τα ενοίκια μόνο στο προηγούμενο ύψος, αλλά επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ζητήσουν από τους ενοικιαστές την καταβολή της διαφοράς αναδρομικά, εφόσον το ύψος του ενοικίου υπερέβαινε το όριο που είχε τεθεί. Συνολικά, το πλαφόν ενοικίου ίσχυε για 1,6 εκατομμύρια ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στο Βερολίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments