Ελλάδα

Πειραιάς: Έφτασε στο λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

Πειραιάς: Έφτασε στο λιμάνι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν
Πειραιάς: To πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, το Mein Schiff 5, με 996 εμβολιασμένους επιβάτες, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι.

To πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, το Mein Schiff 5, με 996 εμβολιασμένους επιβάτες, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο έφθασε στον Πειραιά από την Ρόδο όπου κατέπλευσε την Κυριακή, ανοίγοντας την «αυλαία» της κρουαζιέρας στο νησί.

Το λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επιτυχή επανεκκίνηση του κλάδου, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αιτηθεί να το επισκεφθούν, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται ότι εντός του προβλήτα Κρουαζιέρας έχουν παραχωρηθεί από την ΟΛΠ ΑΕ στην Περιφέρεια Αττικής, τρεις αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Πραγματοποιεί επταήμερη κρουαζιέρα και ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ηράκλειο όπου είναι και home port και θα επιστρέψει εκεί.

Σε ό,τι αφορά τους 996 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου , όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι εμβολιασμένοι. Στη Ρόδο έκαναν μία οργανωμένη εκδρομή στη Λίνδο και επέστρεψαν στο πλοίο.

Να σημειωθεί πως για φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν περίπου 450 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 250 θα εκτελούν αφιξο-αναχωρήσεις (home porting) από το συγκεκριμένο λιμάνι.

Τουρισμός 2021: Η Ελλάδα άνοιξε πανιά με φόντο και πάλι την πανδημία

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου, η χώρα μας άνοιξε με ασφάλεια και στον τουρισμό, όπως δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Ταυτόχρονα με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA θα συνεχίσουν οι στοχευμένοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη.

Ξεκίνησε, όπως αναφέραμε και ανωτέρω, η τουριστική περίοδος και το νησί της Ρόδου είναι γεμάτο με προσδοκίες, ότι δηλαδή τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού. Επισήμως, την έναρξη της τουριστικής περιόδου σηματοδότησε η άφιξη, το πρωί της Παρασκευής, των πρώτων τουριστών από το Ισραήλ και μάλιστα με αρκετές πτήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνολικά 9 εκ των οποίων οι 7 από το Ισραήλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments