Διεθνή

Ισραήλ – Χαμάς Εκεχειρία: Ικανοποίηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ισραήλ – Χαμάς Εκεχειρία: Ικανοποίηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ισραήλ - Χαμάς Εκεχειρία: Ικανοποίηση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tην ικανoποίησή της για την εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς εξέφρασε η ηγεσία της ΕΕ. «Χαιρετίζω την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 2 π.μ. μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν και προσέθεσε: «Προτρέπω και τις δύο πλευρές να την παγιώσουν και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση μακροπρόθεσμα».

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισήμανε ότι «μόνο μια πολιτική λύση θα φέρει διαρκή ειρήνη και ασφάλεια σε όλους». «Καλωσορίζω την ανακοίνωση για εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που τερματίζει την 11ήμερη σύγκρουση», σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η ευκαιρία για ειρήνη και ασφάλεια για τους πολίτες πρέπει να αξιοποιηθεί».

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε τη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από έντονη πίεση των ΗΠΑ για να σταματήσει η επίθεση.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Kan είπε ότι η μάχη θα σταματήσει αμέσως, ενώ άλλα τηλεοπτικά κανάλια δήλωσαν ότι θα τεθεί σε ισχύ στις 2 π.μ.

Κάτι που επιβεβαιώνεται… κι από την άλλη μεριά, αυτήν της Χαμάς: Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της αρχικής είδησης, ένα στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς επιβεβαίωσε ότι «η αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει στις 2.00 της Παρασκευής. Την πληροφορία αυτή μετέδωσαν λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments