Διεθνή

ΕΜΑ: Έρευνα για το θάνατο Βελγίδας μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

ΕΜΑ: Έρευνα για το θάνατο Βελγίδας μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson
EMA: Πρόκειται για την πρώτη αναφορά θανάτου μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προχωρά σε εξέταση του θανάτου μίας Βελγίδας, η οποία παρουσίασε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Βελγίου είχε ανακοινώσει την αναστολή της χορήγησης του μονοδοσικού εμβολίου σε πολίτες κάτω των 41 ετών.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά θανάτου μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Ο ΕΜΑ ανέφερε ότι ζήτησε από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να κάνει μια σειρά επιπρόσθετων μελετών που θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση του εμβολίου με τη σπάνια εμφάνιση του συνδρόμου TTS (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας).

Ο EMA θα επανεξετάσει την περίπτωση της Βελγίδας και άλλες αναφορές περί θρομβώσεων σε συνεργασία με τις βελγικές και τις σλοβενικές ιατρικές υπηρεσίες. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο για ποιον λόγο εμπλέκονται στην έρευνα οι αρχές της Σλοβενίας, ούτε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Βέλγιο αναστέλλει το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η βελγική κυβέρνηση προχωράει σε αναστολή των εμβολιασμών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 41 ετών, μετά το θάνατο μίας γυναίκας που παρουσίασε σοβαρές παρενέργειες μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το βελγικό υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, Τετάρτη, σχετικά με την αναστολή του εμβολίου, ενώ αναμένει λεπτομερή ανάλυση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, η γυναίκα ήταν κάτω των 40 ετών και πέθανε στις 21 Μαΐου, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρή θρόμβωση και ανεπάρκεια αιμοπεταλίων. Ο εμβολιασμός έγινε μέσω του εργοδότη της και εκτός της επίσημης βελγικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Το μονοδοσικό εμβόλιο χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στο Βέλγιο για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων κατ’ οίκον, αλλά και σε ορισμένες ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αστέγων και των μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Η Johnson & Johnson δήλωσε στις 20 Απριλίου ότι θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το εμβόλιο COVID-19 στην Ευρώπη με μια προειδοποίηση στην ετικέτα της, αφού ζήτησε από χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, να σταματήσουν τη χρήση τους εν μέσω ανησυχιών για πιθανές συνδέσεις με θρομβώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments