Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δεκάδες Αθηναίοι ταξιδεύουν στη Σύρο για να εμβολιαστούν με Johnson & Johnson

Κορωνοϊός: Δεκάδες Αθηναίοι ταξιδεύουν στη Σύρο για να εμβολιαστούν με Johnson & Johnson
Κορωνοϊός: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson διατίθεται πλέον μόνο στα νησιά, για την επιτάχυνση της «Γαλάζιας Ελευθερίας».

Δεκάδες είναι οι Αθηναίοι που ταξιδεύουν μέχρι τη Σύρο προκειμένου να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο έχει αποσυρθεί από την ενδοχώρα και πλέον βρίσκεται σε διάθεση στα νησιά σε μία προσπάθεια να επιταχυνθεί το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία».

Ιδιαίτερα, εκείνοι που ταξιδεύουν μέχρι την αρχόντισσα των Κυκλάδων αποτελούν άτομα που εργάζονται στον τουρισμό και επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο προκειμένου να εργαστούν στα νησιά.

«Είναι μια εβδομάδα τώρα που στις 11.00 με το πλοίο της γραμμής αποβιβάζονται 20 με 30 Αθηναίοι και έρχονται κατευθείαν στο νοσοκομείο Σύρου για να εμβολιαστούν με το Johnson & Johnson», περιγράφει στο newsit.gr η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Κατερίνα Καλογεράκη.

Το νοσοκομείο της Σύρου τρέχει αυτή τη στιγμή τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές- τρεις με εμβόλια της Johnson & Johnson και μία με εμβόλια της Pfizer. Υπάρχει άλλη μια εμβολιαστική γραμμή στο κέντρο υγείας Ερμούπολης με Astrazeneca.

«Η πλειονότητα των Αθηναίων που έρχονται είναι νεαροί σε ηλικία, γύρω στα 30. Πρόκειται για ανθρώπους νέους που δουλεύουν κατά βάση στον τουρισμό ή σε επαγγέλματα όπως της εστίασης και θέλουν να είναι καλά θωρακισμένοι. Εμείς πάντως ενημερώσαμε τον διοικητής της 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλό για αυτή την κατάσταση και αυτός με τη σειρά του μάθαμε ότι έχει ενημερώσει τον κο Κικίλια. Ο κος Ροϊλός μας είπε ότι το ζήτημα θα λυθεί».

Πάντως, η κα Καλογεράκη λέει στο newsit.gr πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται «απόβαση» Αθηναίων στην Σύρο μιας και όταν οι κάτοικοι της πρωτεύoυσας κυνηγούσαν τα Pfizer για να αποφύγουν τα Astrazeneca, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων ήταν και τότε μέσα στις επιλογές τους. «Το αποτέλεσμα ήταν οι Συριανοί που ήθελαν να εμβολιαστούν με Pfizer να φεύγουν με τη σειρά τους για Τήνο και Νάξο για να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments