Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
Θεσσαλονίκη: Οι διαδηλωτές απαίτησαν να κλείσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στην πόλη και να σταματήσει ο στρατός του Ισραήλ τις δολοφονίες Παλαιστίνιων.

Αντιπολεμική πορεία, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα 58 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Την διαδήλωση επιτηρούσε η Αστυνομία.

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το Γ’ Σώμα Στρατού, απαιτώντας να κλείσει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο και να σταματήσει ο ισραηλινός στρατός τις δολοφονίες Παλαιστίνιων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Τσιμισκή, έκαναν στάση στο Αμερικανικό Προξενείο και κατέληξαν στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών, Ερμού και Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Νίκος Ζώκας τόνισε  ότι «τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μοχάμεντ Τσεντερλί, γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακης Παροικίας της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης. Εκαναν στάση στο Αμερικανικό Προξενείο και κατέληξαν στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών, Ερμού και Βενιζέλου.Θεσσαλονίκη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments