Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για δύο υπαίθρια πάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Νέα εισαγγελική παρέμβαση, η τρίτη σε διάστημα 15 ημερών, για κορωνοπάρτι στον χώρο του ΑΠΘ.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για δύο υπαίθρια πάρτι που έλαβαν χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση δημοσιεύματα ζήτησε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει έρευνα από την Αστυνομία ώστε να εντοπιστούν οι διοργανωτές και να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες (συνδεόμενες με παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή διασποράς μολυσματικών ασθενειών).

Είχε προηγηθεί, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την περασμένη εβδομάδα ανάλογη παραγγελία από εισαγγελέα, ύστερα από σχετική καταγγελία πολίτη για δύο πάρτι που διοργανώθηκαν στους χώρους του Ιδρύματος.

Στην αναφορά του ο καταγγέλλων επισήμανε την ανάγκη σεβασμού των νοσηλευομένων στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα που γειτνιάζουν με το ΑΠΘ (Γ. Γεννηματάς, Άγιος Δημήτριος και ΑΧΕΠΑ), σημειώνοντας και την ηχορύπανση που υφίστανται τις νυχτερινές ώρες από την οχλαγωγία και την δυνατή μουσική.

Μάλιστα, στην παραγγελία της προς την αστυνομία η εισαγγελική λειτουργός, εκτός από τον εντοπισμό των διοργανωτών, είχε ζητήσει να ενταθούν οι έλεγχοι περιμετρικά του πανεπιστημιακού κάμπους για την αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Η τρίτη εισαγγελική έρευνα, και πρώτη χρονικά, είχε δοθεί στα μέσα του μήνα, πάλι από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, έπειτα από πάρτι, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ πριν από δύο εβδομάδες

Προβληματισμό είχαν προκαλέσει οι εικόνες από το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ πριν από δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα τον Απρίλιο ένα άλλο κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άτομα παρευρέθηκαν στο πάρτι που στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη, το οποίο είχε μουσική και DJ. Μάλιστα, το σημείο μπροστά από την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, υπήρχε πάγκος με μπύρες και ποτά.

Το τοπικό ThessToday.gr μετέδωσε φωτογραφίες και βίντεο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτυ φαίνεται να έγινε γνωστό μέσα από ιστοσελίδες και ξεκίνησε στις 22:00.

Όπως επισημαίνει το ίδιο μέσο, δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως η χρήση μάσκας ή οι απαραίτητες αποστάσεις, το πάρτι συνεχίστηκε μετά την ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30) και η αστυνομία δεν επενέβη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments