Ελλάδα

Κορωνοπάρτι ΑΠΘ: Συνωστισμός με εκατοντάδες άτομα

Κορωνοπάρτι ΑΠΘ: Συνωστισμός με εκατοντάδες άτομα
Κορωνοπάρτι ΑΠΘ: Συνεχίζονται τα πάρτι που δεν τηρούν τα μέτρα, ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν τηρούσαν ούτε το μέτρο της μάσκας, ούτε τις αποστάσεις.

Άλλο ένα κορωνοπάρτι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο ΑΠΘ. Να θυμίσουμε ότι κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ειδική μονάδα της ΕΛΑΣ για τα κορωνοπάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας (04/06), πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι στην Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν μη τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Το συμβάν

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής νεαροί άρχισαν να συγκεντρώνονται στους χώρους του ΑΠΘ, ενώ η προσέλευση συνεχίζονταν και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 00:30, σύμφωνα με το thes.gr.

Στις 3:30 περίπου το πάρτι στον χώρο της Φιλοσοφικής ήταν στην κορύφωσή του, ενώ «εστίες» διασκέδασης εντοπίζονταν και σε άλλα κτήρια σχολών, με δυνατή μουσική και αλκοόλ. Τις πρωινές ώρες, περίπου στις 7:00, ένας πολίτης κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ληστείας καθώς περνούσε με το μηχανάκι του μέσα από το κάμπους του Αριστοτελείου και τον τραυμάτισαν.

Η Αστυνομία, την ώρα εκείνη μπήκε στο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά δεν εντοπίστηκαν άτομα.

Ειδική μονάδα για τα κορωνοπάρτι

Στο στόχαστρο των αρχών μπαίνουν τα κορωνοπάρτι, καθώς όλο και περισσότερο πυκνώνουν όσο χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά και μεταφέρονται σε τουριστικές περιοχές και νησιά.

Σε αυτές τις περιοχές, όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχων υπό το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ, με επίκεντρο δημοφιλείς προορισμούς όπως τη Μύκονο.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Παρασκευής 4 Ιουνίου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχου για τα κορονοπάρτι σε περιοχές που είναι απαραίτητο και όχι μόνο στη Μύκονο.

«Προφανώς παρακολουθούμε την κατάσταση. Να ξεκαθαρίσω, συζητάμε την αυστηροποίηση του πλαισίου για τα κορονοπάρτι. Ενεργοποιείται ειδική μονάδα ελέγχων και συγκεκριμένο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. όχι μόνο για τη Μύκονο. Παράνομα πάρτι σημαίνει διασπορά και διασπορά σημαίνει αύξηση κρουσμάτων, που σημαίνει συρροές, που σημαίνουν μέτρα, που σημαίνουν ζημιά στις τοπικές οικονομίες… Είναι ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Θεσσαλονίκη: Κορωνοπάρτι με εκατοντάδες άτομα στο ΑΠΘ πριν από δύο εβδομάδες

Προβληματισμό είχαν προκαλέσει οι εικόνες από το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ πριν από δύο εβδομάδες.

Νωρίτερα τον Απρίλιο ένα άλλο κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ είχε προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άτομα παρευρέθηκαν στο πάρτι που στήθηκε στην πανεπιστημιούπολη, το οποίο είχε μουσική και DJ. Μάλιστα, το σημείο μπροστά από την είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, υπήρχε πάγκος με μπύρες και ποτά.

Το τοπικό ThessToday.gr μετέδωσε φωτογραφίες και βίντεο και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πάρτυ φαίνεται να έγινε γνωστό μέσα από ιστοσελίδες και ξεκίνησε στις 22:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments