Πολιτική

Κοντοζαμάνης: Τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο

Κοντοζαμάνης: Τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο
Κοντοζαμάνης: Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική πορεία, αλλά και ότι τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε σχετικά με τα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας στην χώρα. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός ανέφερε τα νοσοκομεία της Αττικής επιστρέφει στην κανονικότητα. Ακόμη, ο ίδιος είχε μιλήσει και για το ακαταδίωκτο της επιτροπής των ειδικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός μετείχε σε ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη, όπου μετά το τέλος αυτής δήλωσε: «Στο πλαίσιο των περιοδειών της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ανά την Επικράτεια, επισκεπτόμαστε σήμερα το νοσοκομείο της Καρδίτσας σε μια περίοδο που η πανδημία δείχνει σημάδια κάμψης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονική του λειτουργία».

“Τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο”

Και συνέχισε ο κ. Κοντοζαμάνης: «Το νοσοκομείο Καρδίτσας εστάθη με επάρκεια και πληρότητα την περίοδο της πανδημίας, το σύνολο του προσωπικού υπερέβαλε εαυτόν και καταφέραμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση το λέμε συνέχεια, η μάχη αυτή με την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας.

Έχουμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας που είναι τα εμβόλια, ο εμβολιασμός του πληθυσμού, πρέπει το σύνολο του πληθυσμού να εμβολιαστεί. Και το άλλο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε οριστικά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

“Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές”

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Β. Κοντοζαμάνης κατέληξε λέγοντας: «Την περίοδο της πανδημίας είχαμε τη δυνατότητα να καλύψουμε ελλείψεις και κενά του νοσοκομείου, να το ενισχύσουμε, τόσο σε προσωπικό, όσο σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό. Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές και κυρίως στο κομμάτι της υποδομής του νοσοκομείου, είναι μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Και από εκεί και πέρα στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού του υγειονομικού χάρτη της χώρας πρέπει να το ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο και να ανταποκριθεί στο ρόλο του έτσι ώστε να προσφέρει με πληρότητα υπηρεσίες υγείας, σε όλους τους πολίτες και να παίξει το ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει ένα επαρχιακό νοσοκομείο, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού που αφορά όχι μόνο το νομό αλλά τη Θεσσαλία και τις γύρω περιοχές».

Την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα από τα Νοσοκομεία «ΚΑΤ», «Γεννηματάς» και «Αττικό» θα δοθούν οι κλίνες που είχαν δεσμευτεί για την Covid σε περιστατικά non Covid.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι δεν έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και επανέλαβε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Ερωτηθείς για τα κέντρα αποκατάστασης ασθενών μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο, είπε ότι από την αρχή της πανδημίας δόθηκε έμφαση στο κομμάτι της αποκατάστασης και της αποθεραπείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι σε συνεργασία με το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, «μεθοδικά και συγκροτημένα θα παρακολουθήσουμε τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία».

Πρόκειται για τους post-Covid ασθενείς που χρήσουν είτε αποκατάστασης είτε αποθεραπείας, έτσι ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη διαχείριση αυτών των ασθενών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments