Ειδήσεις

Κοντοζαμάνης: Τα νοσοκομεία της Αττικής επιστρέφουν στην κανονικότητα

Κοντοζαμάνης: Τα νοσοκομεία της Αττικής επιστρέφουν στην κανονικότητα
Κοντοζαμάνης: Ξεκινάει ο προγραμματισμός των χειρουργείων που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας.

Τα νοσοκομεία της Αττικής οδεύουν σιγά σιγά προς την κανονικότητα, ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, σήμερα ξεκίνησε κανονική εφημερία το “Θριάσιο” νοσοκομείο, την Κυριακή ξεκινάει σταδιακά το “Σισμανόγλειο” νοσοκομείο και σταματάει η εφημερία του “Ερρίκος Ντυνάν”, κάτι που σημαίνει ότι θα δοθούν κλίνες για non covid περιστατικά. Επίσης θα αποδεσμευτούν κλίνες ΜΕΘ που είχαν δοθεί για covid περαστικά, ώστε να ξεκινήσουν και τα χειρουργεία για χρόνια περιστατικά.

Επιπλέον, τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία, παραμένει ωστόσο ακόμα ο περιορισμός έως 80%.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου θα δοθούν κάποιες κλίνες για περιστατικά non covid στο “Κοργιαλένειο-Μπενάκειο” νοσοκομείο, κυρίως για προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε και αυτό να ξεκινήσει σταδιακά την επαναφορά του στην κανονική λειτουργία.

Αναμένεται η επαναφορά του νοσοκομείου να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ταυτόχρονα και το νοσοκομείο “Παμμακαριστος” θα ξεκινήσει σταδιακά να επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, θα αποδεσμεύονται και κλίνες covid και non covid από τον ιδιωτικό τομέα που υποστήριζε το ΕΣΥ .

Παπαευαγγέλου: «Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%»

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανέφερε πως το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας εμφανίζει πτωτική πορεία, με ύφεση που υπολογίζεται σε 5%. Απασχολεί, όμως, ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο ρυθμός μείωσης που είχε παρατηρηθεί, φαίνεται να ανακόπτεται- και ειδικά στην Αττική με 9.500 ενεργά κρούσματα.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο σε Αιτωλοακαρνανία, Λάρισα, Αχαΐα, Μαγνησία, και αφορά σε άτομα ηλικίας 20 έως 40 ετών. Η κυρία Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι διαγνώστηκαν 19.000 θετικά κρούσματα. Είπε, επίσης, ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται σημάδια αποσυμπίεσης.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μειωθεί κατά 20%. “Οι νέες νοσηλείες δεν μειώνονται όπως θα θέλαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι άνω των 65 ετών που νοσούν. Κάνω έκκληση στους ανθρώπους άνω των 50 ετών να μας εμπιστευτούν και να εμβολιαστούν”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments