Ελλάδα

Τρανσέξουαλ: Βάναυση επίθεση στην Αγία Βαρβάρα

Τρανσέξουαλ: Βάναυση επίθεση στην Αγία Βαρβάρα
Συνεχίζονται οι βίαιες επιθέσεις εναντίον των «διαφορετικών» ατόμων από όσους ενοχλούνται από την παρουσία τους, δείχνοντας πως πολλοί είναι αυτοί που είναι ενάντια στις «Δήμητρες» .

Ο Ιούνιος μπορεί να είναι ο μήνας Υπερηφάνειας για την LGBTQ+ κοινότητα ωστόσο οι διακρίσεις και οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά των «διαφορετικών», δεν έχουν σταματημό.

Πρόσφατα, 28χρονη διεμφυλική, με το όνομα «Ντίνα» έζησε τον τρόμο στην Αγία Βαρβάρα αφού ένας άνδρας χαστούκισε τον 23χρονο φίλο της και στη συνέχεια καταδίωξε την ίδια ρίχνοντας μπουνιά στο κεφάλι της.

Το περιστατικό έλαβε χώρα, την περασμένη Παρασκευή στις 22:00 το βράδυ.

Η «Ντίνα», βρισκόταν, όπως μεταδίδεται, με τον 23χρονο φίλο της στην Πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, όταν ένας άνδρας μετρίου αναστήματος με μπλε μπλούζα, καστανά μαλλιά και ελαφρώς κοκκινωπό πρόσωπο πλησίασε τον 23χρονο φίλο της χαστουκίζοντας τον και στη συνέχεια κυνήγησε την 28χρονη και της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο φωνάζοντας: «Τι δουλειά έχεις με το τραβέλι. Πού@@ης είσαι εσύ;»

Τα θύματα κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, ωστόσο ο δράστης δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί. Όπως φαίνεται η διαφορετικότητα ενοχλεί αρκετούς, οι οποίοι δεν διστάζουν να το αποδείξουν προβαίνοντας σε κακουργηματικές κινήσεις χωρίς να λάβουν υπόψιν τις συνέπειες τόσο προς το νομικό όσο και προς το ψυχολογικό κομμάτι .

Frank Kameny , τον απέλυσαν επειδή ήταν gay

0 Αμερικανός ακτιβιστής αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και η δράση του έφτασε μέχρι τον Λευκό Οίκο. Η Google υποδέχεται με ένα ηχηρό και συμβολικό μήνυμα τον «Pride μήνα», τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου που, το 1957, είχε χάσει τη θέση του στον αμερικανικό στρατό, όπου εργαζόταν ως αστρονόμος της υπηρεσίας Χαρτών (χαρτογραφική-γεωγραφική υπηρεσία), επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, γεγονός που τον ώθησε να ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα για τα δικαιώματα των γκέι.

Ο Frank Kameny, εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος είχε υπηρετήσει στον στρατό σε όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σπούδασε και εν συνεχεία δίδαξε στο Χάρβαρντ, ενώ έκανε και διδακτορικό στην αστρονομία (1956).

Ο Frank Kameny (Φράνκλιν Έντουαρντ Κάμενι) γεννήθηκε στο Κουΐνς της Νέας Υόρκης, στις 21 Μαΐου 1925.

Το 1971, ο Kameny έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος υποψήφιος για το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν συμμετείχε στις πρώτες εκλογές της Περιφέρειας της Κολούμπια για έναν εκπρόσωπο του Κογκρέσου χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments