Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Διάρρηξη στο γραφείο του

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Διάρρηξη στο γραφείο του
Σε σύλληψη δύο νεαρών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι συνδέονται με την διάρρηξη στο γραφείου του πρώην Υπουργού Λευτέρη Τσακαλώτου

Δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες που συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα είναι πιθανότατα οι δράστες της διάρρηξης του γραφείου του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος για εναν 22χρονο γιο δικηγόρου, ο οποίος είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ από παλαιότερες υποθέσεις και έναν 18χρονο φίλο του, τον οποίο όπως φαίνεται πατροναρε ο πρώτος.

Ποινικό μητρώο ο πρώτος δράστης

Ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αν και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα. Όμως στις φυλακές επέδειξε καλή συμπεριφορά, σπουδάζοντας παράλληλα στο πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σύντομα .

Μετά την αποφυλάκισή του ωστόσο επανήλθε στα παλιά του λημέρια και την οδό της παρανομίας. Η σύλληψή του έγινε χθες στη μια τα ξημερώματα καθώς αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας διαβιβάστηκε στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και αυτό που εξετάζεται είναι ο συγκεκριμένος «ποντικός» να βρίσκεται πίσω απο το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης προκειμένου να επιβιώσουν τις όποιες θεωρίες έχουν έως τώρα . Είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί η άκρη της κλωστής του νήματος ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Ριφιφί στο γραφείο του Eυκλείδη Τσακαλώτου

Στις αρχές Μαΐου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είδε με σοκ το γραφείο του λεηλατημένο. Ο ίδιος σχολίασε το περιστατικό μέσα από μία χιουμοριστική ανάρτηση στο Facebook.

«Σήμερα το πρωί, μπαίνοντας στο γραφείο με τους συνεργάτες μου αντικρίσαμε αυτήν την εικόνα. Οι διαρρήκτες αφού σκαρφάλωσαν στον 7ο όροφο, έσπασαν τον εξωτερικό τοίχο, ανακάτεψαν τα έγγραφα και αφαίρεσαν τους υπολογιστές μας.

Προφανώς δεν είναι ακόμη γνωστά τα κίνητρα τους και όλα είναι πιθανά. Έχουν φυσικά γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εξακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και των στόχων τους.

Τίποτα και κανένας δεν θα μας τρομοκρατήσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας φιμώσει, τίποτα και κανένας δεν θα μας σταματήσει. Και ας ψάξουν όσο θέλουν αυτά που αφαίρεσαν αν αυτός ήταν ο στόχος τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Το πολύ πολύ να μάθουν κάποια οικονομικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments