Αθλητισμός

Σουηδία Σλοβακία 1-0: Νίκη με το σωτήριο πέναλτι του Φόρσμπεργκ

Σουηδία Σλοβακία 1-0: Νίκη με το σωτήριο πέναλτι του Φόρσμπεργκ
Σουηδία Σλοβακία 1-0: Σουηδία και Σλοβακία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μία θέση στους «16», μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής του Euro.

Σουηδία και Σλοβακία δίνουν την μάχη τους για την πρόκριση στους 16 μετά τα αποτελέσματα που έφεραν στην αρχή του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη το Βέλγιο κατάφερε να νικήσει την Δανία. Αλλά και ότι η Ουκρανία νίκησε την Βόρεια Μακεδονία.

Οι Σουηδοί ήταν καλύτεροι και ήξεραν πως έπρεπε να δώσουν συνέχεια στο θετικό τους ξεκίνημα στο τουρνουά μετά την ισοπαλία με τους Ισπανούς. Ήδη από το πρώτο ημίωρο είχαν περισσότερες επιτυχημένες μεταβιβάσεις απ’ ότι είχαν σε όλο το ματς κόντρα στους «φούριας ρόχας», όμως, το πρώτο μέρος περιορίστηκε στην τακτική.

Το πέναλτι του Φόρσμπεργκ για το 1-0

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φόρσμπεργκ στο 77’, η Σουηδία έκανε το 1-0 στο παιχνίδι με την Σλοβακία, για την δεύτερη αγωνιστική της τελικής φάσης του Euro 2020.

Ο Κουάισον, μετά την μπαλιά του Ισακ, «τσίμπησε» την μπάλα και ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έκανε το 1-0 για την Σουηδία.

Ο Ντουμπράβκα μπορεί να έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά η εκτέλεση του Φόρσμπεργκ ήταν εξαιρετική και ο Σουηδός τερματοφύλακας δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Η μάχη για την πρόκριση

Η μεν παρέα του γνώριμου στην Ελλάδα, Μάρκους Μπεργκ, καλείται να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, κόντρα στην Εθνική Ισπανίας, αφού μέσα από τον αμυντικό της προσανατολισμό πήρε και την «λευκή» ισοπαλία, κόντρα στο σχήμα του Λουίς Ενρίκε.

Πάντως σήμερα, η ομάδα του Γίανε Άντερσον, πιθανότατα δεν θα έχει την ίδια προσέγγιση απέναντι στους αντιπάλους της, δεδομένου του ότι στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής, η διαφορά δυναμικής ήταν μεγάλη. Απέναντι της βρίσκει τους Σλοβάκους, οι οποίοι έκαναν την μεγάλη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής και – για την ώρα – φιγουράρουν πρώτοι, έπειτα από την νίκη τους κόντρα στην Πολωνία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αυτό που χρειάζονται σήμερα οι παίκτες Στέφαν Τάρκοβιτς είναι να πάρουν τουλάχιστον έναν βαθμό, ώστε να το εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες για μία θέση στην επόμενη φάση.

Οι ενδεκάδες

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Ντάνιελσον, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ, Ισάκ, Μπεργκ,

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα, Χάρασλιν, Χάμσικ, Μακ, Ντούντα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Ντάνιελ Σίμπερτ.

Η βαθμολογία του Group E:

1. Σλοβακία 3 (2-1) 2. Σουηδία 1 (0-0) 3. Ισπανία 1 (0-0) 4. Πολωνία 0 (1-2)

Επόμενη και τελευταία αγωνιστική:

Τετάρτη (23/6, 19:00)

Σουηδία-Πολωνία (Αγία Πετρούπολη) Σλοβακία-Ισπανία (Σεβίλλη)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments