Οικονομία

Μητσοτάκης: Στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τον Σεπτέμβριο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Μητσοτάκης: Στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»  έως τον Σεπτέμβριο οι  ξενοδοχοϋπάλληλοι
Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα 23 Ιουνίου στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σήμερα 23 Ιουνίου στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως πλέον θα έχουν δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα αλλά και ταξιδιωτικά γραφεία κατά την 31 Μαρτίου και συνεχίζουν να απασχολούνται.

Παράλληλα, εκτός από την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και του 60% του μισθού για το χρόνο που δεν εργάζονται, πλέον θα καλύπτονται και οι εργοδοτικές εισφορές για το σύνολο του μηνός.

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός

Σχετικά με το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δήλωσε: «πρόκειται για ένα αποτελεσματικό μέτρο, εξ ου και δεν είχαμε αύξηση της ανεργίας» και πως «προφανώς και οι προκλήσεις θα παραμείνουν» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους τους κλάδους της οικονομίας, εφόσον αυτό απαιτηθεί».

«Πρέπει να περάσουμε όμως στο στάδιο της “ αποσωλήνωσης” της οικονομίας χωρίς να υπάρξουν αναταράξεις. Η εντύπωση που έχω είναι πως ο κόσμος θέλει να ταξιδέψει. Και εγώ είμαι αισιόδοξος πως το β΄ εξάμηνο θα είναι καλύτερο του αναμενομένου για να φθάσουμε στο 50% των εσόδων του 2019» σημείωσε επίσης και προσέθεσε:«Όσο καλύτερα πάει η οικονομία, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το δημοσιονομικό πλεόνασμα για να εφαρμόσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα και στο σκέλος της μείωση της φορολογίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments