Οικονομία

Σταϊκούρας: Σημαντική η στήριξη της ΕΤΕπ στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Σταϊκούρας: Σημαντική η στήριξη της ΕΤΕπ στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Σταϊκούρας: Την ικανοποίηση τους για την συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και της χώρα μας εξέφρασαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για την Ελλάδα, Κρίστιαν Κέτελ Τόμσεν και ο Αλέν Γκοντάρ, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων του ομίλου της ΕΤΕπ.

Την ικανοποίηση τους για την συνεργασία μεταξύ της ΕΤΕπ και της χώρα μας εξέφρασαν σήμερα κατά τη συνάντησή τους ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, αρμόδιος για την Ελλάδα, Κρίστιαν Κέτελ Τόμσεν και ο Αλέν Γκοντάρ, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων του ομίλου της ΕΤΕπ.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ΕΤΕπ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, Η χρηματοδότηση του Ομίλου της ΕΤΕπ στην Ελλάδα κατά την περυσινή χρονιά ήταν η τρίτη μεγαλύτερη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως ποσοστό του ΑΕΠ. Επιπροσθέτως, η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τις κατά κεφαλήν υπογραφές συμβάσεων με την ΕΤΕπ.

Όπως είπε ο υπουργός, το 45% της χρηματοδότησης που διατέθηκε το περασμένο έτος αφορά δράσεις για το κλίμα και την προστασία του περιβάλλοντος που θα συμβάλει άμεσα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα. Ο κ. Σταϊκούρας έδωσε επίσης έμφαση στην τεχνογνωσία που παρέχει ο όμιλος της ΕΤΕπ, αναφερόμενος σε περιπτώσεις 13 έργων στη Ελλάδα.

Παράλληλα, δόθηκε έμφαση από τον υπουργό και τα επιτελικά στελέχη του Ομίλου της ΕΤΕπ στην συμφωνία που έχει υπογραφεί μέσω της οποίας η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση με 5 δισ. ευρώ για τη στήριξη νέων επενδύσεων στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Σταϊκούρας: Στήριξη της Υγείας με 1,5 δισ. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τις επενδύσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης για τη στήριξη της Υγείας , ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο 11ο συνέδριο “The Future of Healthcare in Greece”, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, το Οικονομικό Επιτελείο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, προχώρησε με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα – όπως έχει αναγνωριστεί επανειλημμένως από την εγχώρια και διεθνή κοινότητα – σε πληθώρα μέτρων και παρεμβάσεων, πρωτοφανούς μεγέθους και εύρους, που φτάνουν τα 41 δισ. ευρώ μέχρι το 2022».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments