Αθλητισμός

Ομπράντοβιτς: Έκλεισε και επίσημα στην Παρτιζάν

Ομπράντοβιτς: Έκλεισε και επίσημα στην Παρτιζάν
Ομπράντοβιτς: Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν των πρώην προπονητή των πρασίνων στην Παρτιζάν.

Είναι πλέον επίσημο, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι και αναλαμβάνει προπονητής της Παρτιζάν. Η παρουσίαση του 61χρονου τεχνικού θα γίνει την προσεχή Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Βελιγραδίου ανακοίνωσε την πρόσληψη του πολυνίκη τεχνικού, που υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από απουσία ενός έτους. Τελευταία του ομάδα ήταν η Φενέρμπατχσε (2013-2020).

Το ρεπορτάζ

Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε διαφανεί το προηγούμενο διάστημα και την οποία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Όστογια Μιχαΐλοβιτς, με τοποθέτησή του στο mozzartsport.

«Είμαστε χαρούμενοι και ικανοποιημένοι για την επιστροφή του Ομπράντοβιτς. Νομίζω ότι κάθε λέξη είναι περιττή και ταυτόχρονα δεν είναι αρκετά δυνατή για να περιγράψει τι σημαίνει η επιστροφή του για την Παρτιζάν. Θα μιλήσουμε για περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη τύπου. Έχουμε δουλειά να κάνουμε μπροστά μας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Όστογια Μιχαΐλοβιτς.

Μάλιστα, στο εν λόγω ρεπορτάζ τονίζεται πως ο έμπειρος κόουτς θα μπορούσε να βρει πενταπλάσια χρήματα στην αγορά, όμως κατέβασε τις απαιτήσεις του, αφού πήρε τις διαβεβαίωσεις πως θα έχει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και θα κυνηγήσει τίτλους και διακρίσεις. Οι Σέρβοι αναφέρουν πως οι ανακοινώσεις θα έρθουν άμεσα και η μπασκετική Ευρώπη κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, για να δει τις οριστικές εξελίξεις της υπόθεσης.

Ομπράντοβιτς: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είναι Σέρβος πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Το 1980 ξεκινάει την καριέρα του ως παίκτης της τοπικής ομάδας της πόλης του, της Μπόρατς Τσάτσακ, όπου παίζει μέχρι το 1984. Τότε, ο προπονητής της Παρτιζάν Βελιγραδίου Ζόραν Σλάβνιτς εκτίμησε τις ικανότητές του στη θέση του point guard και τον έφερε στο Βελιγράδι. Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν έπαιξε για 7 χρόνια, από το 1984 ως το 1991, μαζί με ονόματα όπως ο Βλάντε Ντίβατς, ο Ζάρκο Πάσπαλι και ο νεαρός τότε Σάσα Τζόρτζεβιτς. Υπό τις οδηγίες του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς η Παρτιζάν κατέκτησε το πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας το 1987, το Κύπελλο Κόρατς το 1989, το κύπελλο Γιουγκοσλαβίας την ίδια χρονιά, και μια 3η θέση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 1988.

Την ίδια εποχή ο Ομπράντοβιτς ήταν και διεθνής με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ 1989 και το Μουντομπάσκετ 1990, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments