Τεχνολογία

Windows 11: Αφαιρεί την εφαρμογή η Microsoft

Windows 11: Αφαιρεί την εφαρμογή η Microsoft
Windows: Έπειτα από έντονες αντιδράσεις η Microsoft σπεύδει να κάνει δραστικές αλλαγές.

Μετά την επίσημη αποκάλυψη των Windows 11 πριν μερικά εικοσιτετράωρα, επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft που με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται πως αφήνουν εκτός ακόμη και υπολογιστές τετραετίας.

Σε μεγάλο βαθμό η σύγχυση αυτή οφείλεται στο επίσημο εργαλείο ελέγχου που έθεσε σε κυκλοφορία ο αμερικανικός κολοσσός. Συγκεκριμένα, τα μηνύματα του προγράμματος δεν παρείχαν αρκετές πληροφορίες έτσι ώστε να γνωρίζει ο χρήστης τι ακριβώς χρειάζεται να αναβαθμίσει για να είναι συμβατός ο υπολογιστής του. Παράλληλα, πολλοί ανέφεραν ότι το πρόγραμμα έδειχνε ασυμβατότητα ακόμη και για συστήματα που πληρούσαν τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Η Microsoft προέβη σε διευκρινίστηκες δηλώσεις, αναλύοντας τον λόγο που έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις και συγχρόνως απέσυρε πλήρως την επίσημη εφαρμογή ελέγχου.

Όσον αφορά το εργαλείο ελέγχου, η ανάρτηση της εταιρίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η PC Health Check εφαρμογή είχε ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν αν ο τρέχων υπολογιστής τους με Windows 10 θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε Windows 11. Με βάση τα σχόλια μέχρι στιγμής, αναγνωρίζουμε ότι δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένη να μοιραστεί το επίπεδο λεπτομέρειας ή ακρίβειας που περιμένατε από εμάς, σχετικά με το γιατί ένας υπολογιστής με Windows 10 δεν πληροί τις απαιτήσεις.

Αφαιρούμε προσωρινά την εφαρμογή, έτσι ώστε οι ομάδες μας να μπορέσουν να εργαστούν πάνω στο feedback. Θα την επαναφέρουμε μελλοντικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη γενική διαθεσιμότητα του λειτουργικού αυτό το φθινόπωρο»

Πέρα από τις διευκρινήσεις σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος, η Microsoft ανακοίνωσε επίσης πως η πρώτη δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 είναι πλέον επίσημα διαθέσιμη για κατέβασμα από τα μέλη του Windows Insider προγράμματος. Microsoft: Windows 11 μόνο με web camera

Σύμφωνα με ένα έγγραφο υποστήριξης, η Microsoft θα απαιτήσει από όλους τους υπολογιστές με Windows 11 -εκτός από τους επιτραπέζιους υπολογιστές- να έχουν κάμερα μπροστά από το 2023.

Για να διευκρινιστεί, η Microsoft ορίζει έναν «επιτραπέζιο υπολογιστή» ως συσκευή σε θήκη πύργου χωρίς έξοδο οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορητός υπολογιστής, καθώς και μετατρέψιμοι και υπολογιστές all-in-one, θα πρέπει να συσκευάζουν μια κάμερα που θα βλέπει τον χρήστη. Για να είμαστε δίκαιοι, οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές έχουν ήδη κάμερες web. Σε μια εποχή όπου οι απομακρυσμένες συσκέψεις είναι πιο διαδεδομένες από ποτέ, είναι δίκαιο να θεωρείτε μια κάμερα web ως απαίτηση. Ωστόσο, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν κάμερες όπως τα ASUS ROG Zephyrus G15 και TUF Dash F15 για παράδειγμα. Είναι ένας τρόπος μείωσης του κόστους για συσκευές που δεν απευθύνονται σε χρήστες που συμμετέχουν σε συναντήσεις. Αυτή η απαίτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρές αυξήσεις τιμών στους καταναλωτές, όπως πληροφορεί το wifinews.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments