Οικονομία

Στουρνάρας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ζωντανές

Στουρνάρας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ζωντανές
Στουρνάρας: Για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, το Ταμείο Ανάκαμψης, την κατάσταση των εγχώριων τραπεζών και μια σειρά άλλων οικονομικών ζητημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, το Ταμείο Ανάκαμψης, την κατάσταση των εγχώριων τραπεζών και μια σειρά άλλων οικονομικών ζητημάτων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος κ Γιάννης Στουρνάρας.

Τι δήλωσε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ζωντανές, δεν έχουμε δυνατότητα βιώσιμες επιχειρήσεις να κλείσουν. Άρα λοιπόν οι τράπεζες πρέπει να φτιάξουν κατάλληλα προγράμματα. Εμείς θέλουμε οι τράπεζες να είναι ισχυρές, να είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες με κεφάλαια υψηλής ποιότητας για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και να δανείζουν όχι μόνο τις μεγάλες, αλλά και τις μικρομεσαίες υγιείς επιχειρήσεις ούτως ώστε αυτά τα χρήματα που θα έρθουν στην Ελλάδα να πέσουν σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε ένα μικρό μέρος αυτής. Δηλαδή να μη δημιουργούνται θύλακες υψηλής ανάπτυξης και θύλακες χαμηλής ανάπτυξης. Να μην δημιουργηθεί δηλαδή μία οικονομία δύο ταχυτήτων», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Για τα κόκκινα δάνεια

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια: «Έχουμε κάνει έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα αλλά δεν το έχουμε λύσει ακόμα. Τα κόκκινα δάνεια ακόμα είναι 30% του συνόλου ή 47 δισεκατομμύρια. Είναι πάρα πολύ υψηλά ακόμα είναι 12 φορές υψηλότερα από ότι είναι στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Η πανδημία επίσης θα αφήσει κόκκινα δάνεια. Εμείς έχουμε πει ότι θα είναι 8 με 10 δισεκατομμύρια. Μακάρι να είναι λιγότερο. Θα πρέπει να δούμε πόσα κόκκινα δάνεια θα υπάρξουν μετά την πανδημία να μη βλέπουμε το σήμερα που ακόμα και σήμερα το δημόσιο στηρίζει. Πρέπει να δούμε όταν θα αρθεί η κρατική βοήθεια πόσο θα είναι τα κόκκινα δάνεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments