Οικονομία

Σταϊκούρας: Στόχος να επιτευχθεί υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη

Σταϊκούρας: Στόχος να επιτευχθεί υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη
Σταϊκούρας: Στους στόχους της κυβέρνησης αναφορικά με την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Στους στόχους της κυβέρνησης αναφορικά με την ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως στόχος είναι να επιτευχθεί υψηλή και διατηρήσιμη ανάπττυξη. «Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2022-2025 εμπεριέχει συγκεκριμένους στόχους και καταδεικνύει πώς μπορεί η χώρα να πετύχει ισχυρή ανάκαμψη φέτος και από το 2022 βιώσιμη ανάπτυξη» σημείωσε.

Παράλληλα ανέφερε πως «το 2021 οι πρώιμοι δείκτες της οικονομίας είναι ενθαρρυντικοί για τους στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση». Ανέφερε ενδεικτικά ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας είναι πολύ ηπιότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις όλων, η βιομηχανία της χώρας για έκτο συνεχόμενο μήνα παρουσιάζει αύξηση, η μεταποίηση συνεχώς αυξάνεται, ο δείκτης οικονομικού κλίματος έχει φτάσει σε προ κορονοϊού επίπεδα, οι καταθέσεις των πολιτών συνεχίζουν να αυξάνονται, παρόλο που άνοιξε η οικονομία και βελτιώνεται η κατανάλωση».

Για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως ίσως την επόμενη Τρίτη στο Ecofin, να εγκριθεί το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, μαζί με το γερμανικό σχέδιο και κάποια άλλα. Η αποδεύσμευση των πρώτων 4 δισ. ευρώ αναμένεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά η χώρα θα λάβει μέσα στο 2021 τα πρώτα 8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει το τμήμα της κοινωνίας, το οποίο πλήττεται, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρχουν 4,5 δισ. ευρώ μέτρα στήριξης και έκανε λόγο για συνεπή και συνετή δημοσιονομική πολιτική, με στόχευση μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τόνισε πως τα 12,7 δισ. ευρώ δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία μέσω δανείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments