Οικονομία

Σκυλακάκης: Τους επόμενους 6 με 8 μήνες θα ακούτε συνεχώς για μεγάλες επενδύσεις

Σκυλακάκης: Τους επόμενους 6 με 8 μήνες θα ακούτε συνεχώς για μεγάλες επενδύσεις
Σκυλακάκης: Για μια σειρά οικονομικών θεμάτων, νέες επενδύσεις, το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το ενδεχόμενο ενός ακόμη lockdown σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Για μια σειρά οικονομικών θεμάτων, νέες επενδύσεις, το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και το ενδεχόμενο ενός ακόμη lockdown σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

«’Έρχονται» νέες μεγάλες επενδύσεις

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «Τους επόμενους 6 με 8 μήνες θα ακούτε συνεχώς για νέες μεγάλες επενδύσεις. Όλα αυτά μού δίνουν αισιοδοξία. Ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος είναι συνάρτηση και του τουρισμού, αν ο τουρισμός πάει στο 4,5% (έσοδα) του ’19 και όχι στο 3,5%… Σίγουρα θα είμαστε αρκετά πάνω από το 3,6%. Ήδη στο α’ εξάμηνο φέτος έχουμε πάει με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το 3,6%».

Για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς καθώς και στο αν υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε ένα νέο lockdown.

«Είχαμε καθυστέρηση στο πρόγραμμα εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό άρχισε να ανατρέπεται τις τελευταίες ημέρες, είχαμε αύξηση των ραντεβού» σημείωσε εξάλλου για το πρόγραμμα εμβολιασμών.

Εμάς η δουλειά μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και οικονομία κι αυτό θα κάνουμε, παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα για αυτό το σκοπό σταδιακά ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Το πράσινο πιστοποιητικό ήδη από τις 15 Ιουλίου με ένα τρόπο μπαίνει στην καθημερινότητα μας και θα μπαίνει όλο και περισσότερο στο βαθμό που έχουμε πανδημία. Δε νοείται να προκαλέσομε μείζονα καταστροφή στην οικονομία και στην κοινωνία όταν έχουμε τη δυνατότητα εμβολιασμού. Δε νοείται να πάμε σε μέτρα λοκντάουν όταν υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού και στο βαθμό που τα εμβόλια προστατεύουν. Εφόσον τα εμβόλια προστατεύουν δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης

Αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ, Σκυλακάκης σημείωσε πως τα χρήματα θα έρθουν μέχρι τέλος Αυγούστου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments