Αθλητισμός

Conference League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Conference League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων
Conference League: Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Άρη.

Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου όσον αφορά στο νεοσύστατο Europa Conference League χτύπησε δυνατά στην Νιόν καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (15:00) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, μέσω της οποίας οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης έμαθαν τους αντιπάλους τους στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Παράλληλα, έγιναν οι κληρώσεις και για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού.

Conference League: Οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων

Στο δρόμο του ΠΑΟΚ θα βρεθεί νικήτρια του ζευγαριού Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) – Μποέμιαν (Ιρλανδία), απέναντι στην ΑΕΚ θα εμφανιστεί η νικήτρια του Έλφσμποργκ (Σουηδία) – Μιλσάμι (Μολδαβία) ενώ μία εκ των Κουπς Κουόπιο (Φινλανδία) ή Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία) θα διασταυρωθεί με τον Άρη.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη σε αυτό το γύρο ενώ ΑΕΚ και Άρης θα χρειαστεί για να βρεθούν μαζί με τον Δικέφαλο του Βορρά να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Βέλεζ και Αστάνα αντίστοιχα στον δεύτερο προκριματικό, με τα πρώτα ραντεβού να είναι προγραμματισμένα για την ερχόμενη Πέμπτη (22/7).

Οι αγώνες για τον τρίτο προκριματικό γύρο, που ευχή όλων είναι να βρουν την Ελλάδα με τρεις εκπροσώπους, έχουν προγραμματιστεί για τις 5 & 12 Αυγουστου, με τις νικήτριες να μπαίνουν στο μονοπάτι των play offs, ένα βήμα πριν από την είσοδό τους στη φάση των ομίλων.

Conference League: Οι αντίπαλοι του Άρη

Μία εκ των Κουόπιο ή Βόρσκλα θα αντιμετωπίσει ο Άρης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, εφόσον αποκλείσει στον δεύτερο την Αστάνα.

Η Κουόπιο ήταν τρίτη στη Φινλανδία το 2020 και κατέκτησε το Κύπελλο. Ιδρύθηκε το 1998, χρώμα της είναι το κίτρινο και έδρα της η «Savon Sanomat Areena» (5.000 θεατών). Προπονητής της είναι ο Φινλανδός Σίμο Βαλακάρι και στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα.

Πέρσι έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή πορεία στην ιστορία της φτάνοντας ως τα playoffs του Europa League, όπου αποκλείστηκε χάνοντας με 3-1 από την Κλουζ. Φέτος στον πρώτο γύρο του Conference League απέκλεισε τη Νόα από την Αρμενία χάνοντας με 1-0 εκτός έδρας, αλλά νικώντας με 5-0 στη ρεβάνς. Η Βόρσκλα τερμάτισε πέμπτη την περασμένη σεζόν στην Ουκρανία. Ιδρύθηκε το 1955, χρώματά της είναι το άσπρο και το πράσινο και έδρα της το «Butovsky Vorskla Stadium» (25.000 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει μόνο ένα Κύπελλο (2009).

Προπονητής της είναι ο Ουκρανός Γιούρι Μαξίμοφ. Φέτος συμμετέχει για ένατη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη έχοντας κορυφαίες στιγμές δύο παρουσίες στους ομίλους του Europa League, τις σεζόν 2011/12 και 2018/19.

Conference League: Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Αντιμέτωπος είτε με τη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο είτε με την Μποχέμιανς από την Ιρλανδία θα βρεθεί ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου συμμετέχει απευθείας. Η Ντουντελάνζ ήταν δευτεραθλήτρια στο Λουξεμβούργο. Ιδρύθηκε το 1991, χρώματά της είναι το άσπρο, το κίτρινο και το μαύρο και έδρα της το «Stade Jos Nosbaum» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει 14 φορές το πρωτάθλημα και άλλες 8 το Κύπελλο.

Προπονητής της είναι ο Πορτογάλος Κάρλος Φανγκέιρο και διαθέτει πολλούς παίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας. Τις δύο τελευταίες σεζόν έκανε τις καλύτερες πορείες στην ιστορία της στην Ευρώπη φτάνοντας στους ομίλους του Europa League. Μάλιστα, το 2018/19 αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό, από τον οποίο γνώρισε δύο ήττες (0-2 και 5-1).

Η Μποχέμιανς ήταν δευτεραθλήτρια στην Ιρλανδία το 2020. Ιδρύθηκε το 1890 και χρώματά της είναι το κόκκινο και το μαύρο, ενώ αγωνίζεται στο «Dalymount Park» του Φίμπσμπορο (3.500 θεατών).

Προπονητής της είναι ο Ιρλανδός Κιθ Λονγκ και στο ρόστερ της έχει μόνο παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν Νιγηριανό και έναν από τη Μαδαγασκάρη. Στην Ευρώπη δεν έχει περάσει ποτέ κατά το παρελθόν πέρα από τον δεύτερο γύρο διοργάνωσης. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε φέτος τη Στιάρναν από την Ισλανδία με νίκη 3-0 εντός και 1-1 εκτός έδρας.

Conference League: Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Μία εκ των Έλφσμποργκ ή Μιλσάμι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, εφόσον αποκλείσει τη Βέλεζ Η Έλφσμποργκ ήταν δευτεραθλήτρια Σουηδίας το 2020. Ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (16.200 θεατών).

Στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο. Στον πάγκο της είναι ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια. Με την ΑΕΚ είχε αναμετρηθεί και τη σεζόν 2007/08 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με το μοναδικό ματς να λήγει 1-1 στο Μπόρας (το γκολ της «Ένωσης» ο Χάρης Παππάς).

Η Μιλσάμι τερμάτισε τρίτη στη Μολδαβία. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το λευκό και το κόκκινο και έδρα το «Complexul Sportiv Raional» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μια φορά (2015) και το Κύπελλο άλλες δύο. Προπονητής της είναι ο Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβιν. Στην Ευρώπη παίζει φέτος για όγδοη χρονιά έχοντας φτάσει μέχρι τα playoffs του Europa League το 2016. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments