Διεθνή

Κύπρος: Στα κατεχόμενα έφτασε ο Ερντογάν

Κύπρος: Στα κατεχόμενα έφτασε ο Ερντογάν
Κύπρος: Ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται πως θα «δυναμιτίσει» το κλίμα με τις δηλώσεις του.

Η Κύπρος αναμένει σήμερα τις ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει στην λεγόμενη «βουλή» του ψευδοκράτους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να αποφασίσει για τον τρόπο αντίδρασης, ο οποίος σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει θα είναι πολιτικός, διπλωματικός και νομικός. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Κύπρος: Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο Ερντογάν

Ήδη από χθες σε τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζοντας ως πολύ πιθανή την ανακοίνωση αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έχει αποστείλει αντιπροσωπεία στα κατεχόμενα για να παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Στα κατεχόμενα βρίσκονται και αντιπροσωπείες από το Κιργιστάν και το Καζακστάν. Κύπρος

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αποκλείεται να καλέσει του Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου (Βαρώσι) να επιστρέψουν στα σπίτια τους κάνοντας αιτήσεις στην «επιτροπή περιουσιών» του ψευδοκράτους. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανησυχεί την κυπριακή κυβέρνηση καθώς εκατοντάδες Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες έχουν εκφράσει πρόθεση να επιστρέψουν στα σπίτια τους ακόμα και υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ζητώντας μάλιστα την ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είχε γίνει και με τους Μαρωνίτες πρόσφυγες που επέστρεψαν στον κατεχόμενο Κορμακίτη.

Η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τους πρόσφυγες υπομονή και τους έχει καλέσει να αποφύγουν να παίξουν στο παιχνίδι που παίζει η Τουρκία με την Αμμόχωστο. Το ψευδοκράτος ήδη έχει προχωρήσει σε έργα με σκοπό το άνοιγμα της πόλης που μένει κλειστή ως στρατιωτική περιοχή από τον Αύγουστο του 1974.

Κύπρος

Κύπρος: Πληροφορίες ότι ο Ερντογάν θα μιλήσει για έρευνες φυσικού αερίου

Πληροφορίες επίσης από τουρκοκυπριακές και τουρκικές πηγές, υποστηρίζουν πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα κάνει και ανακοινώσεις σε σχέση με τις έρευνες που πραγματοποίησαν τουρκικά ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα σε θαλάσσιες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Δεν είναι σίγουρο αν μιλήσει, για εντοπισμό κοιτάσματος, αλλά ίσως ανακοινώσει ενθαρρυντικές ενδείξεις, καλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία να συνεργαστεί προς όφελος όλων, γνωρίζοντας βεβαίως πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ισοδυναμεί με απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και αναγνώριση του ψευδοκράτους και των τετελεσμένων της εισβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments