Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Πολωνία: Εκτός αγώνων από λάθος της ομοσπονδίας

Ολυμπιακοί Πολωνία: Εκτός αγώνων από λάθος της ομοσπονδίας
Ολυμπιακοί Πολωνία: Απίστευτη γκάφα και ο Πολωνοί κολυμβητές τέθηκαν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από λάθος της ομοσπονδίας τους.

Ολυμπιακοί Πολωνία: Μια αδιανόητη γκάφα κατέστρεψε τα όνειρα αθλητών για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έξι Πολωνοί κολυμβητές από λάθος της ομοσπονδίας πίστευαν πως θα λάβουν μέρος στη μεγάλη διοργάνωση, αλλά έμαθαν πως στην πραγματικότητα δεν είχαν δικαίωμα παρουσίας μόλις προσγειώθηκαν στο Τόκιο.

Το λάθος της ομοσπονδίας

Το διοικητικό λάθος της ομοσπονδίας ήταν πως θεώρησε πως μπορούσαν να λάβουν μέρος ως μέλη της σκυταλοδρομίας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Έτσι η Αλίτσια Τσορζ, ο Μπάρτοζ Πιτσόροβιτς, η Αλεξάντρα Πολάνσκα, ο Ματέους Χοβάνιεκ, η Ντομίνικα Κοσακόβσκα και ο Γιαν Χόλουμπ έπρεπε να εγκαταλείψουν το όνειρο και επέστρεψαν ήδη στην πατρίδα τους. Ολυμπιακοί Πολωνοί

Ολυμπιακοί Πολωνία

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πάβελ Σλομίνσκι, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος. Η Αλίτσια Τσορτζ μίλησε για «ανικανότητα» της ομοσπονδίας λέγοντας ότι η ομοσπονδία «παρερμήνευσε τους κανόνες». «Φανταστείτε να θυσιάζετε πέντε χρόνια από την ζωή σας και η θυσία σας να εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία», επεσήμανε η Τσορτζ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016. Ήδη πολλοί Πολωνοί κολυμβητές έχουν υπογράψει επιστολή η οποία απαιτεί την παραίτηση σύσσωμου του ΔΣ της ομοσπονδίας. «Γίναμε περίγελος εξαιτίας σας. Απαιτούμε την παραίτησή σας», αναφέρουν.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Παράθυρο για συμμετοχή θεατών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην τοπική κυβέρνηση προκειμένου να έρθουν φίλαθλοι στα γήπεδα και περιμένουν να επανεξεταστεί. 

Ελπίδες ότι θα αλλάξει η απόφαση της τοπικής κυβέρνησης για απαγόρευση των φιλάθλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Την ίδια ώρα που αρκετοί Ιάπωνες διαμαρτύρονται και απορούν για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Την ώρα που οι αρχές έκριναν ότι τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι άδεια σε άλλες εγχώριες διοργανώσεις οι φίλαθλοι μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά τα γεγονότα.

Την Παρασκευή, η αναμέτρηση Central League με Pacific League στο Game 1 της σειράς All-Star του μπέιζμπολ της Ιαπωνίας διεξήχθη μπροστά σε 8.992 θεατές.  Ταυτόχρονα, το Nagoya Grand Sumo Tournament διοργανώθηκε με παρουσία κόσμου.

Η ΔΟΕ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην τοπική κυβέρνηση προκειμένου να έρθουν φίλαθλοι στα γήπεδα και περιμένουν να επανεξεταστεί. svg%3E

Οι κορυφαίοι σε μετάλλια

Σχεδόν μισό αιώνα κράτησε το μεγάλο ρεκόρ της Λαρίσα Λατίνινα. Η Ουκρανή γυμνάστρια της τότε Σοβιετικής Ένωσης, με τα 18 μετάλλια που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1956 έως και το 1964, ήταν η αθλήτρια με τη μεγαλύτερη συγκομιδή στην ιστορία.

Από το 2012, το ρεκόρ κατέχει πλέον ο Αμερικανός κολυμβητής Μάικλ Φελπς, ο οποίος στο Λονδίνο έφτασε τα 22, τα οποία στο Ρίο Ντε Τζανέιρο έκανε 28.

Ο πιο πετυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε το ντεμπούτο του το 2000 στο Σίδνεϊ, το 2004 στην Αθήνα κατέκτησε 8 μετάλλια (6 χρυσά και 2 χάλκινα), το 2008 στο Πεκίνο επίσης 8 μετάλλια (και τα 8 χρυσά), το 2012 στο Λονδίνο πρόσθεσε στη συλλογή του 6 μετάλλια (4 χρυσά και 2 ασημένια) και το 2016 στο Ρίο φόρεσε στο στήθος του άλλα 6 μετάλλια (5 χρυσά και 1 ασημένιο). svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments