Αθλητισμός

Αστάνα – Άρης 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση για τους κίτρινους

Αστάνα – Άρης 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση για τους κίτρινους
Αστάνα - Άρης 2-0: Θα τα δώσει όλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του ως προπονητής κάθε άλλο παρά ευχάριστο ήταν για τον Άκη Μάντζιο. Ο Άρης γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Αστάνα στο Καζακστάν στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικό γύρου του Europa Conference League και θα χρειαστεί μία μίνι υπέρβαση στη ρεβάνς του “Βικελίδης” για να πάρει εκείνος το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό και να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Αστάνα – Άρης 2-0: Καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο

Οι κίτρινοι εμφάνισαν καλή εικόνα στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο είχαν τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως σε ένα ακόμα ματς εμφάνισαν αναποτελεσματικότητα στο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και το πλήρωσαν μέσα από τα κενά στην άμυνα τους.

Η Αστάνα χτύπησε τον Άρη εκεί που πονούσε, στις αδυναμίες που έχει στην αμυντική λειτουργία του, και με μπροστάρη τον Τομάσοφ που σκόραρε και πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τη νίκη με 2-0, που στριμώχνει στα σχοινιά τους κίτρινους ενόψει της ρεβάνς στο Βικελίδης, με φόντο τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Αστάνα - Άρης 2-0

Αστάνα – Άρης 2-0: Η πορεία του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν με νευρικότητα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ως απόρροια αυτού του γεγονότος, η κάθε μία είχε από μία χρυσή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ από λαθος αντιπάλου. Στο 6ο λεπτό ο Μαντσίνι έκλεψε και έστρωσε τη μπάλα στον Μπερτόγλιο που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο κίπερ των γηπεδούχων είπε “όχι” αποκρούοντας την προσπάθειά του.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ελληνικής άμυνας να υποπέσει σε λάθος, με τον Τομάσοφ να βγαίνει απέναντι από τον Ντένις από πλάγια θέση αλλά τον κίπερ των κιτρίνων να δείχνει εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Στη συνέχεια το ματς είχε έναν αργό ρυθμό, με τον Άρη να περιμένει πίσω από τη μπάλα και να αμύνεται υποδειγματικά χωρίς να απειλείται, όμως στο 24′ είδε την εστία του να παραβιάζεται σε μία φάση που δεν μύριζε το παραμικρό. Πρωταγωνιστής και πάλι ο Τομάσοφ για τους γηπεδούχους που είδε τον Μπαρσεγκιάν να του στρώνει τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να πιάνει ανενόχλητος σουτ με το αριστερό, το οποίο ναι μεν δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό, ωστόσο η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Ντένις που έπεσε καθυστερημένα, για να γίνει το 1-0 για την Αστάνα.

Το γκολ και ο τρόπος που ήρθε αυτό προκάλεσε σοκ στους παίκτες του Άκη Μάντζιου όμως το ξεπέρασαν σχετικά γρήγορα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά άγγιξαν την ισοφάριση. Για την ακρίβεια έφτιαξαν δύο μεγάλες φάσεις, όμως απέτυχαν και στις δύο να σπρώξουν τη μπάλα τα δίχτυα.

Στο 30′ ο Ματέο Γκαρσία δεν μπόρεσε οριακά να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από παράλληλη μπαλιά του Μαντσίνι από τα αριστερά, ενώ στο 32′ ο Μαντσίνι βγήκε τετ α τετ με τον Νεπογκόντοφ μετά από ασίστ του Μπερτόγλιο αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε σωτήρια από τον κίπερ των γηπεδούχων.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο, με τον Μάντζιο να αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο περνώντας τον Μπρούνο στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Ματέο Γκαρσία αλλά τους παίκτες του να υποφέρουν μέχρι το 55ο λεπτό.

Σε αυτό το διάστημα η Αστάνα είχε τρεις τελικές προσπάθειες, με τον Κουάτ να απειλεί με σουτ μέσα από την περιοχή στο 51′ που έφυγε άουτ και τον Εουτζένιο να αγγίζει το 2-0 στο 54′ με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά τον Ντένις να αποκρούει ενστικτωδώς και να εξιλεώνεται σε μεγάλο βαθμό για την όχι τόσο γρήγορη αντίδραση στη φάση του 24′.

Η συνέχεια βρήκε τον Άρη να ισορροπεί και να κερδίζει μέτρα, με τον Άκη Μάντζιο να βλέπει την ομάδα του να μην απειλεί από το 32′ και μετά και να προχωράει στο 62′ στη δεύτερη διορθωτική κίνηση, με τον Μήτρογλου να περνάει στην κορυφή της επίθεσης αντί του Μαντσίνι.

Ωστόσο, αντί να ανέβει επιθετικά ο Άρης, ήταν η Αστάνα εκείνη που συνέχισε να ψάχνει το γκολ και τελικά δικαιώθηκε στο 70′: τότε που ο Μπεϊπεζέκοφ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Τομάσοφ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη σαν σε περίπατο για να νικήσει τον Ντένις και να γράψει με χαρακτηριστική ευκολία το 2-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments