Ελλάδα

Φάνης Χριστοδούλου: Παίρνει εξιτήριο το Σάββατο

Φάνης Χριστοδούλου: Παίρνει εξιτήριο το Σάββατο
Φάνης Χριστοδούλου: Η κατάσταση του πρώην παίκτη του ελληνικού μπάσκετ βελτιώθηκε και αναμένεται να πάρει εξιτήριο το Σάββατο.

Στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας νοσηλεύεται ο Φάνης Χριστοδούλου. Ο “μπέμπης” του ελληνικού μπάσκετ μεταφέρθηκε με C-130 από την Πάρο, μετά από ατύχημα που είχε με τη μηχανή του στην Πάρο. Παρόλα αυτά από ότι όλα δείχνουν η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί. 

Μετά την βελτίωση της κατάστασης της υγείας του τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται το πρωί του Σαββάτου (31/7) να πάρει εξιτήριο. Ο Φάνης Χριστοδούλου θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Πάρο, όπου θα συνεχίσει την αποκατάστασή του.

Το εξιτήριο

Ο παλαίμαχος άσος θα ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του δώσουν οι γιατροί και με φυσιοθεραπεία και κινησιοθεραπεία στο νερό θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που του προκάλεσε το σοβαρό τροχαίο που είχε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Ο 56χρονος Χριστοδούλου ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με τη μηχανή του, όταν έπεσε από αυτήν προσπαθώντας να αποφύγει αυτοκίνητο, με συνέπεια να τραυματιστεί σε αρκετά μέρη του σώματός του και να μεταφερθεί με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Ο Φάνης Χριστοδούλου, ο «Μπέμπης» του ελληνικού μπάσκετ, έχει αρκετές κακώσεις στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και στο κορμί του, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν έχει τραυματιστεί ζωτικό όργανο. Να θυμίσουμε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και με την καρδιά του (είχε νοσηλευθεί τον Νοέμβριο του 2020 στη Σύρο).

Φάνης Χριστοδούλου: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Φάνης Χριστοδούλου (Ελευσίνα, 22 Μαΐου 1965) είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές για την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Ήταν μαζί με τους Γκάλη, Γιαννάκη και Φασούλα οι «σωματοφύλακες» της Εθνικής Ελλάδας για πολλά χρόνια. Αδελφός του είναι ο επίσης πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χρήστος Χριστοδούλου.

Ο Φάνης Χριστοδούλου ήταν ένας μπασκετμπολίστας που μπορούσε να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα (παλαιότερα στην μπασκετική ορολογία της χώρας μας για να αποδοθεί αυτός ο όρος χρησιμοποιούταν η λέξη «ταλέντο»; στην πορεία όμως άλλαξε σημασία και χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιον χαρισματικό παίχτη νεαρής ηλικίας. Φάνης Χριστοδούλου

Ενώ στα αγγλικά ο όρος που χρησιμοποιείται για να αποδοθεί η αρχική σημασία του «ταλέντου» είναι «all-around-player»). Ήταν ασυναγώνιστος στη θέση του φόργουορντ αλλά και ως πάουερ φόργουορντ, όμως όταν χρειαζόταν μπορούσε να γίνει ένας εξίσου καλός πλέι μέικερ ή σούτιγκ γκαρντ αλλά και ένας αξιόμαχος σέντερ (έστω και με δυσκολία λόγω ύψους)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments