Ελλάδα

Ναυάγιο: Τρεις αγνοούμενοι ανοιχτά της Λέσβου

Ναυάγιο: Τρεις αγνοούμενοι ανοιχτά της Λέσβου
Ναυάγιο: Σύμφωνα με το Λιμενικο δεν προέκυψε κάποια ένταση με τουρκικές ακταιωρούς όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Τρία άτομα αγνοούνται και δέκα έχουν διασωθεί σε ναυάγιο φουσκωτής βάρκας στην οριογραμμή στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βόρειας Λέσβου και τουρκικών ακτών.  Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, μετά από βύθιση φουσκωτής λέμβου εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και σε απόσταση 0,5 ναυτικά μίλια από την οριογραμμή.

Στην επιχείρηση διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο τύπου Super puma και αεροσκάφη, καθώς και ένα παραπλέον πλοίο. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση έχουν διασωθεί 10 αλλοδαποί από πλωτό σκάφος του Λιμενικού.

Αρχικά διασώθηκε ένας αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων κολυμπώντας και εν συνεχεία εννέα ακόμη άτομα εντός τουρκικών χωρικών υδάτων. Σύμφωνα με δήλωσή τους αγνοούνται τρεις αλλοδαποί.Στο σημείο επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

ναυάγιο

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, ενημερώθηκαν και οι τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν προέκυψε κάποια ένταση με τουρκικές ακταιωρούς όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Τα ελληνικά σκάφη έχουν επιστρέψει στα ελληνικά και τις έρευνες στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνεχίζει η τουρκική ακτοφυλακή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments