Αθλητισμός

Ντούσκος: Υποδοχή ήρωα για τον Έλληνα ολυμπιονίκη

Ντούσκος: Υποδοχή ήρωα για τον Έλληνα ολυμπιονίκη
Ντούσκος: Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας έφτασε στα Ιωάννινα, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου ώστε να τον συγχαρεί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Υποδοχή ήρωα επιφύλασσαν στον Στέφανο Ντούσκο οι συντοπίτες του! Το βράδυ της Κυριακής (01/08), ο Έλληνας κωπηλάτης έφτασε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κωπηλατικής ομάδας. Η υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονική έγινε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζουμε πως ο Στέφανος Ντούσκος μας γέμισε υπερηφάνεια, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του απλού σκιφ κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο Στέφανος πραγματοποίησε ασύλληπτη εμφάνιση και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο της στο Τόκιο. Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος σε δηλώσεις μετά την άφιξή του στα Ιωάννινα ανέφερε μετάξυ άλλων: «Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή».

Ο πατέρας του Στέφανου Ντούσκου, Βασίλης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε ευτυχισμένοι. Τώρα θα ηρεμήσουμε θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσει το παιδί».

Ενώ η μητέρα του ανέφερε με τη σειρά της: «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη». Ντούσκος

Ποιος είναι ο Στέφανος Ντούσκος

Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1997 και είναι αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Μάλιστα, οι Ολυμπιακοί της Ιαπωνίας ήταν οι δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στα 19 ετών του συμμετείχε στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Εκεί έγινε για πρώτη φορά Ολυμπιονίκης, όταν κατέλαβε την 6η θέση στην τετράκωπο ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή. Μάλιστα, στο Ρίο ήταν και η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετείχε ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών. Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, κάτω των 23ων και Μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων του Ρότερνταμ. Ντούσκος

Κατέκτησε ακόμη το 2018, δύο μετάλλια, ένα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπρέστ της Λευκορωσίας και ένα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Στέφανος Ντούσκος μαζί με τον Χρήστο Στεργιάκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, πάλι με συναθλητή τον Χρήστο Στεργιάκα, ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ. Το 2019 πήρε το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαρασότα U23 στο απλό σκιφ. Το 2020, ο Στέφανος Ντούσκος ήταν 5ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενω πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πήρε μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο σκιφ στην Ευρωπαϊκή Προ-ολυμπιακη ρεγκάτα στο Βαρέζε, στις 8 Απριλίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments