Τεχνολογία

TikTok αλλαγές: Νέα λειτουργία για τα Stories

TikTok αλλαγές: Νέα λειτουργία για τα Stories
TikTok αλλαγές: Η δημοφιλής πλατφόρμα θέλει να γίνει πιο προσιτή σε άτομα σε όλο το φάσμα των ηλικιών κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το Tik tok είναι μία αρκετά δημοφιλής εφαρμογή που έχει λογοκριθεί κυρίως στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να είναι κινεζική, αλλά οι Αμερικανοί την έχουν λατρέψει σαν δικό τους τεχνολογικό προϊόν. Ο επιχειρηματίας που έχει φτιάξει την πλατφόρμα είναι ο Ζανγκ Γιμίνγκ.

Πιο συγκεκριμένα, τo TikTok επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει τη λειτουργία των Stories, ακολουθώντας τη σχετική τάση που υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα. Το TikTok Stories δεν θα αντικαταστήσει ήδη υπάρχουσες μορφές αφήγησης, αλλά θα αποτελεί μία προσθήκη στα ήδη υπάρχοντα.

Πως θα λειτουργεί

Λειτουργία Stories έχουμε δει μέχρι σήμερα τόσο στο Facebook και το Instagram όσο και στο Twitter που πρόσφατα παρουσίασε το Fleets, τη δική του εκδοχή για το Storytelling μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok έχει κάποιες παρόμοιες λειτουργίες ενεργοποιημένες, όπως είναι τα Duets, το Live και το Stitch, αλλά το TikTok Stories είναι η νέα λειτουργία που θα προστεθεί στις δυνατότητες που έχουν οι χρήστες του TikTok για να προωθήσουν περιεχόμενο στους ακόλουθούς τους.

Στην περίπτωση των TikTok Stories θα ισχύει ο κανόνας της προβολής για ένα 24ωρο, ενώ θα μπορεί κανείς να δει ποιος έχει παρακολουθήσει τα Stories που έχει δημοσιεύσει. Η λειτουργία των Stories στο TikTok δεν θα μπλέκει με την κεντρική οθόνη της εφαρμογής.

Το 2017 ιδρύθηκε το Tik Tok

Αρχικά, η δημοτικότητα του TikTok περιορίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε ασιατικές αγορές όπως η Ιαπωνία και οι Φιλιππίνες. Μήνες μετά την κυκλοφορία του, η ByteDance αγόρασε την κινεζική εφαρμογή Musical.ly για 1 δις. δολάρια. Το Musical.ly είχε ήδη μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών στις Η.Π.Α. και η ByteDance συνδύασε τόσο την εφαρμογή όσο και τη βάση χρηστών της με το TikTok.

Ακόμα και με αυτήν την διείσδυση στην αμερικανική αγορά, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την τρέλα, στην οποία θα εξελισσόταν το TikTok. Η εφαρμογή έχει γίνει download 165 εκατομμύρια φορές μόνο στις Η.Π.Α., σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Sensor Tower και παγκοσμίως ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια downloads, γεγονός που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments