Τεχνολογία

Tik Tok ΗΠΑ: Έτσι μπορεί να καταφέρει να γλιτώσει την πώληση

Tik Tok ΗΠΑ: Έτσι μπορεί να καταφέρει να γλιτώσει την πώληση
Tik Tok ΗΠΑ: Στόχος των συζητήσεων μεταξύ ByteDance και αμερικανικής κυβέρνησης, είναι η εταιρεία να προχωρήσει σε μία αναδόμηση της εφαρμογής.

Ελάχιστες είναι οι ημέρες που απομένουν μέχρι να βρεθεί λύση για το Tik Tok πριν απαγορευθεί στην αμερικανική αγορά.

Εδώ και εβδομάδες, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για μια πιθανή πώληση είτε στη Microsoft είτε σε άλλους «μνηστήρες». Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η πώληση ίσως να μην είναι τελικά μονόδρομος καθώς η μητρική του Tik Tok, η ByteDance, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση με σκοπό την αποφυγή της πώλησης της εφαρμογής.

Όπως αναφέρουν, αυτές οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν να πιέσει την κατάσταση ο Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που απομένει σχεδόν μια εβδομάδα μέχρι να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις. Στόχος των συζητήσεων μεταξύ ByteDance και ΗΠΑ, είναι η εταιρεία να προχωρήσει σε μία αναδόμηση του Tik Tok ώστε να το κάνει λιγότερο απειλητικό για την τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Γης. Το διπλωματικό και επιχειρηματικό… δράμα αναμένεται να έχει νέες εξελίξεις πολύ σύντομα, καθώς η διορία που έχει θέσει ο νυν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πλησιάζει στην εκπνοή της.

Το σχέδιο της ByteDance σε περίπτωση που το ban στο Tik Tok ισχύσει

Να αναφέρουμε πως σύμφωνα με δημοσιεύματα προς το τέλος Αυγούστου, η μητρική εταιρεία του Tik Tok, η ByteDance, η οποία βρίσκεται σε αγώνα δρόμου για να βρει αγοραστή για το αμερικανικό κομμάτι της επιχείρησης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, πριν να τεθεί σε ισχύ το ban του Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήθελε να το ρισκάρει και συνέταξε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με αυτό, ζήτησε από τους μηχανικούς του Tik Tok να ετοιμάσουν το κλείσιμο της εφαρμογής σε περίπτωση που απαγορευτεί η εφαρμογή στις ΗΠΑ. Το κλείσιμο μίας εφαρμογής με 100 εκατομμύρια μηνιαίως ενεργούς χρήστες δεν είναι απλή υπόθεση και η δημοφιλής εφαρμογή πρέπει να είναι προετοιμασμένη σε παγκόσμιο επίπεδο για την περίπτωση που είτε οι ΗΠΑ είτε η Κίνα δεν δεχτούν την όποια συμφωνία, την ώρα που η ByteDance ετοιμάζει την αποζημίωση υπαλλήλων και συνεργατών της στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments