Ελλάδα

Πυρκαγιές στην Αττική: Εκκενώθηκε το Καλέντζι

Πυρκαγιές στην Αττική: Εκκενώθηκε το Καλέντζι
Πυρκαγιές στην Αττική: «Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή προς τον Άγιο Στέφανο μετά τη λίμνη. Το Καλέντζι είναι μεταξύ λίμνης και Μαραθώνα», ανέφερε ο δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα ,Στέργιος Τσίρκας, επιβεβαίωσε τη πληροφορία πως δόθηκε εντολή εκκένωσης στη περιοχή Καλέντζι στον Μαραθώνα.

«Έχουν ειδοποιηθεί οι κάτοικοι πόρτα-πόρτα, έχουμε βάλει και πούλμαν για τη μεταφορά όσων κατοίκων δεν διαθέτουν όχημα. Οι κάτοικοι μεταφέρονται στο πολιτιστικό κέντρο στη Νέα Μάκρη για προληπτικούς λόγους», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίρκας.

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή προς τον Άγιο Στέφανο μετά τη λίμνη. Το Καλέντζι είναι μεταξύ λίμνης και Μαραθώνα», πρόσθεσε.

Εξέφρασε φόβους για τις μετεωρολογικές συνθήκες και συγκεκριμένα τον δυτικό άνεμο που μπορεί να φέρει ανατολικά τις φωτιές.

«Έχει πολύ πυκνό καπνό και η εντολή εκκένωσης δόθηκε προληπτικά λόγω των αυξημένων ανέμων σήμερα. Είμαστε σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να εκκενώσουμε και άλλες περιοχές». τόνισε.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, μίλησε τις πρώτες πρωινές ώρες χαρακτηρίζοντας «πολύ δύσκολη» τη κατάσταση που επικρατεί στις Αφίδνες αυτή τη στιγμή.

«Η φωτιά είναι περιμετρικά και έχει αρχίσει και καίει δίπλα ακριβώς στα σπίτια του χωριού. Στο σημείο επικρατεί ένα ελαφρύ αεράκι. Η φωτιά κατευθύνεται από το Πέτσουλι προς τη Πάρνηθα», είπε ο Δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ωστόσο, ο αέρας αλλάζει πορεία συνεχώς.

«Παρακαλάμε να μη ξεκινήσει ο άνεμος πριν πετάξουν τα εναέρια μέσα. Έχουν καεί στη περιοχή πολλά σπίτια. Όλη νύχτα οι δυνάμεις του Δήμου, οι πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν μάχη. Δεν έχει φύγει κανείς για να κρατήσουμε τη φωτιά σε χαμηλά επίπεδα», είπε.

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: «Η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου»

Για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην Εύβοια μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Είναι μια κατάσταση άνευ προηγουμένου. Προς νότια φτάνει στη δημοτική κοινότητα Κηρέως. Η φωτιά τρέχει πολύ γρήγορα και προς βόρεια και προς νότια. Έχει μπει στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού. Και τα δύο μέτωπα είναι πολύ δύσκολα. Χρειάζονται εναέρια μέσα. Τα επίγεια έχουν εξαντληθεί», περιέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Αν δεν έχουμε αρκετά εναέρια, οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να αποδειχτεί μικρή. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά ο τόπος εδώ καίγεται ολόκληρος. Δεν γνωρίζουμε πόσα εναέρια μέσα θα έρθουν», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν έχουμε ανθρώπους που κινδυνεύουν, κάναμε γρήγορα τις εκκενώσεις. Έχουν καεί πολλές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, δεν έχουν γίνει ακόμα οι καταγραφές», είπε ακόμα ο κ. Σπανός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments