Ελλάδα

Φωτιά Ηλεία: Καίει σε διάσπαρτα σημεία – Δεν απειλούνται οικισμοί

Φωτιά Ηλεία: Καίει σε διάσπαρτα σημεία – Δεν απειλούνται οικισμοί
Φωτιά Ηλεία: Σταθερή φαίνεται πως είναι προς το παρόν η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σε διάσπαρτα σημεία συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Ηλεία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο. Σημειώνουμε πως για μία ακόμα ημέρα συνεχίζεται η σκληρή μάχη πυροσβεστών και εθελοντών προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα τη φωτιάς στην Εύβοια. Υπενθυμίζουμε πως η φωτιά στην Εύβοια αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιά που συνέβη στα ελληνικά χρονικά.

Φωτιά στην Ηλεία: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, μπορεί η πυρκαγιά να εντοπίζεται διάσπαρτα αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στο οικιστικό κομμάτι. Φωτιά Ηλεία

Το καταστροφικό της έργο, σύμφωνα με το proini.news, συνέχισε και χθες για μια ακόμα μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, με την περιοχή να «καπνίζει». Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, στο Κέντρο Υγείας της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Νοσοκομείο Πύργου, υπάρχουν περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα ενώ αρκετά σπίτια κάηκαν ολοσχερώς, με τα περισσότερα να έχουν σοβαρές ζημιές.

Σχετικά με τις δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 4η Αυγούστου σε περιοχές της Ηλείας, επιχειρούν 291 πυροσβέστες, με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία, το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Φωτιά Ηλεία

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίζουν τις όποιες αναζωπυρώσεις σημειώνονται στην Ηλεία, αλλά και να θέσουν υπό έλεγχο τις διάφορες εστίες φωτιάς, βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Όπως σχολίασε χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει».

Όπως εξήγησε, «είχε σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος». Φωτιά Ηλεία

Επίσης, κατά τη χθεσινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Ηλεία και έχει φτάσει στην Αρκαδία, ανέφερε ότι είναι σε ύφεση, αλλά υπάρχουν μικρά μέτωπα που μέχρι στιγμής, όπως τόνισε, αντιμετωπίζονται με επιτυχία.

Πού υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα;

Στο πορτοκαλί είναι και σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, επτά περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων η Εύβοια και η Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διατηρώντας για μια ακόμα μέρα τη γενική επιφυλακή του Πυροσβεστικού Σώματος και την επιχειρησιακή ετοιμότητα ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ιθάκης, ΠΕ Ζακύνθου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments