Οικονομία

Οφειλέτες: Σε λειτουργία επτά νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Οφειλέτες: Σε λειτουργία επτά νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες
Οφειλέτες: Σε λειτουργία έθεσε ο e-ΕΦΚΑ επτά νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Σε λειτουργία έθεσε ο e-ΕΦΚΑ επτά νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες.

Ποιες οι επτά νέες υπηρεσίες για οφειλέτες

  • Πιστοποίηση οφειλετών. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς οφειλέτες, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.
  • Ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών.
  • Πίνακας χρεών οφειλέτη. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, εμφανίζεται ο πίνακας χρεών του οφειλέτη.
  • Ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη.
  • Υπολογισμός δόσεων ρύθμισης. Η ηλεκτρονική αυτή υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές
  • Ρύθμιση οφειλών. Μέσω της υπηρεσίας, παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του ΚΕΑΟ να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους/
  • Ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού.

ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία υπηρεσία για τον έλεγχο της ασφαλιστικής ενημερότητας

Τι αφορά η νέα υπηρεσία

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ για τον έλεγχο της εγκυρότητας του Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας (ΑΑΕ). Πρόκειται για αναβάθμιση παλαιάς ηλεκτρονικής υπηρεσίας με στόχο την ενίσχυση του ελέγχου και της εγκυρότητας των αποδεικτικών ασφαλιστικής ενημερότητας. Το ενιαίο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας που εκδίδεται μετά από αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό έλεγχο εργοδοτικών και ατομικών ασφαλιστικών οφειλών, δύναται να χρησιμοποιηθεί από: Επιχειρήσεις απογεγραμμένες και μη στο Μητρώο Εργοδοτών κοινών επιχειρήσεων του e – Ε.Φ.Κ.Α. και φυσικά πρόσωπα (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους,μισθωτούς ασφαλισμένους, λοιπούς ιδιώτες).

Πιστοποιημένους φορείς, υπηρεσίες και πρόσωπα (ΚΕΠ, ΔημόσιεςΥπηρεσίες, Υπηρεσίες Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Τραπεζικά Ιδρύματα,Συμβολαιογράφους). Για την χρήση της εν λόγω υπηρεσίας είναι απαραίτητη η εισαγωγή του μοναδικού Αριθμού Εγκυρότητας καθώς και του Αριθμού Συστήματος που αναγράφονται στο Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας. Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτείται ταυτοποίηση του χρήστη με χρήση κωδικών taxisnet.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments