Οικονομία

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ ηλεκτρονικού εμπορίου
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις ΦΠΑ υπηρεσίας που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Άνοιξε η πλατφόρμα σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για τις δηλώσεις ΦΠΑ υπηρεσίας που αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε λειτουργία τέθηκε από την ΑΑΔΕ η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ για τις υπηρεσίες μίας στάσης ηλεκτρονικού εμπορίου (VAT OSS και IOSS). Έως τις 31 Αυγούστου πρέπει να καταβάλουν οι υπόχρεοι τον φόρο που αναλογεί.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ οι επιχειρήσεις VAT OSS και IOSS που έχουν εγγραφεί στις συγκεκριμένες υπηρεσίες πρέπει να υποβάλουν μέσω της πλατφόρμας που άνοιξε την Τρίτη (10.08.2021), τη σχετική δήλωση ΦΠΑ έως τις 31 Αυγούστου και να καταβάλουν τον αναλογούντα φόρο.

ΑΑΔΕ: Στα 109 δισεκατομμύρια ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούνιο 2021

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο τον Ιούνιο ανήλθαν στα 109 εκατομμύρια. Προκύπτει έτσι μικρή μείωση 0,06% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα ενώ οι οφειλές περιορίστηκαν σε 3.905.073 το Μάιο. Στο ίδιο διάστημα αύξηση εμφανίζουν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συγκριτικά με πέρυσι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments