Πολιτική

Τσίπρας σε Die Zeit: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε στο συρτάρι το σχέδιο για τις πυρκαγιές

Τσίπρας σε Die Zeit: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε στο συρτάρι το σχέδιο για τις πυρκαγιές
Τσίπρας σε Die Zeit: Για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, την κλιματική κρίση αλλά και τους κινδύνους μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Για τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, την κλιματική κρίση αλλά και τους κινδύνους μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Για τις πυρκαγιές

Σχετικά με τις πυρκαγιές στη χώρα μας ο κ. Τσίπρας τόνισε το κράτος δεν ήταν καλά προετοιμασμένο και οι ευθύνες και είναι ως προς το μέρος τους υπεύθυνες για την έκταση της καταστροφής.

Για την έκθεση Γκολντάμερ για τις πυρκαγιές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την έκθεση του καθηγητή Γκολντάμερ η οποία πρότεινε «τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα λόγω του αυξημένου κινδύνου τέτοιων καταστροφών κατά την κλιματική κρίση». «Όμως, η σημερινή κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έβαλε την έκθεση σε ένα συρτάρι και δεν έκανε τίποτα για δυόμισι ολόκληρα χρόνια. Επομένως, είναι λάθος να θεωρούμε τώρα τις πυροσβεστικές δυνάμεις ή τις υπηρεσιακές δυνάμεις της πολιτικής προστασίας υπεύθυνες για την καταστροφή», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Για την ανάληψη δράσης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο για ητν προστασία του κλίματος «Για παράδειγμα, πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός κοινός ευρωπαϊκός στόλος πυροσβεστικών αεροσκαφών. Θα πρέπει, επίσης, να δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Ταμείο που θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία του κλίματος και την αποκατάσταση των ζημιών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, είτε πρόκειται για πλημμύρα στη Γερμανία είτε για πυρκαγιά στην Ελλάδα».

Στην Ηλεία σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στις πληγείσες περιοχές της Ηλείας μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, είχε καταθέσει πρόταση επτά σημείων προς τον ελληνικό λαό και την Κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments