Τεχνολογία

Tesla: Η εταιρεία απαντά για τις μηδενικές της πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Tesla: Η εταιρεία απαντά για τις μηδενικές της πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιούλιο
Tesla: Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εξηγεί τους λόγους που προκάλεσαν την κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις των μοντέλων της στην Ελλάδα.
Tesla: Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εξηγεί τους λόγους που προκάλεσαν την κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις των μοντέλων της στην Ελλάδα.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, εξηγεί μέσω εκπροσώπου της την αιτία για την απότομη πτώση στις πωλήσεις των οχημάτων της για τον μήνα Ιούλιο.

Tesla: Γιατί έπεσαν οι πωλήσεις;

Ο εκπρόσωπος της φίρμας επισημαίνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα τσιπ και κατ’ επέκταση και στη διάθεση των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της εταιρείας επισημαίνει: «Η Tesla  το πρώτο μισό του τριμήνου κατασκευάζει αυτοκίνητα για εξαγωγή και το δεύτερο μισό για την τοπική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι τον Ιούλιο η εταιρεία κατασκεύασε αυτοκίνητα στη Shanghai και στο Fremont για παραδόσεις στις ευρωπαϊκές αγορές η οποίες θα γίνουν από τα μέσα Αυγούστου. Και επειδή τείνουμε να παραδίδουμε όλα τα αυτοκίνητα στο τέλος κάθε τριμήνου, δεν είχαμε αυτοκίνητα να παραδώσουμε στους πελάτες μας τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Ωστόσο η παράδοση δεν είναι πώληση». Κεφαλογιάννης

Η Tesla, μας παραθέτει και το τελευταίο tweet του Elon Musk στο οποίο επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι: «Η Tesla κατασκευάζει αυτοκίνητα για εξαγωγή το πρώτο μισό του τριμήνου και για την τοπική αγορά το δεύτερο μισό του τριμήνου. Όπως αποκαλύφθηκε δημοσίως, λειτουργούμε υπό ακραίους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού σχετικά με ορισμένα «τυπικά» τσιπ αυτοκινήτου. Οι πιο προβληματικοί προμηθευτές τσιπ μέχρι στιγμής είναι οι Renesas & Bosch.»

Η πορεία των πωλήσεων της εταιρείας στην Ελλάδα

Εξαιρετική είναι η πορεία των πωλήσεων της Tesla στην Ελλάδα το 2021 καθώς καταγράφει άνοδο 7.825% στο 7μηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι έχοντας πουλήσει 317 καινούρια αυτοκίνητα έναντι μόλις 7 οχημάτων.

Ωστόσο οι μηδενικές ταξινομήσεις του Ιουλίου… ξάφνιασαν βλέποντας την καλή πορεία της Tesla κατά την διάρκεια του 2021, η οποία σύμφωνα και με τον Elon Musk έχει προκληθεί από την έλλειψη των τσιπ. Βέβαια το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει στο σύνολό της η αυτοκινητοβιομηχανία…

Αναλυτικά τους πρώτους 7 μήνες του 2021 η Tesla έχει πουλήσει στην Ελλάδα 317 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 3 ταξινομήθηκαν τον Ιανουάριο, το 1 τον Φεβρουάριο, τα 164 τον Μάρτιο, τα 26 τον Απρίλιο, τα 11 τον Μάιο, τα 112 τον Ιούνιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments