Πολιτική

Λοβέρδος για απέλαση Βαρυθυμιάδη: Η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα

Λοβέρδος για απέλαση Βαρυθυμιάδη: Η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα
Λοβέρδος για απέλαση Βαρυθυμιάδη: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ καταδίκασε απερίφραστα την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργου Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία.

Την απερίφραστη καταδίκη του για την απέλαση από την Τουρκία του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργου Βαρυθυμιάδη, εξέφρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Με την επισήμανση, «στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του», ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας λόγω δηλώσεων που εκείνος είχε κάνει για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Λοβέρδος για απέλαση Βαρυθυμιάδη: Το μήνυμά του

Αναλυτικά, «μετά από ενημέρωση που είχα από το υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε ρητά και απερίφραστα τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Βαρυθυμιάδη. Οι τουρκικές αρχές απαγορεύοντας την είσοδο του Γ. Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία λόγω των δηλώσεών του για τη Γενοκτονία των Ποντίων επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα.Στις δημοκρατίες κανένας άνθρωπος δεν διώκεται για τα φρονήματά του», υπογραμμίζει εν κατακλείδι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρόεδρος Ποντίων

Πρόεδρος Ποντίων: Απελάθηκε στην Αθήνα μετά από έξι ώρες κράτησης στην Τουρκία

Ο πρόεδρος των Ποντίων (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας) Γιώργος Βαρυθυμιάδης κατέφτασε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής ύστερα από 6ωρη κράτηση του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Υπενθυμίζουμε πως η κράτησή του είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας, με το ΥΠΕΞ να εκδίδει σχετική ανακοίνωση.

Πρόεδρος Ποντίων: Persona non grata στην Τουρκία

Όπως ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς, θεωρείται persona non grata στην Τουρκία και έτσι διατάχθηκε η απέλασή του, αφού του πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ επρόκειτο να εκπροσωπήσει τον οργανωμένο ποντιακό χώρο στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά. Η Κωνσταντινούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού προς την Τραπεζούντα.

«Ενημερώσαμε το υπουργείο Εξωτερικών για τη μετακίνησή μας, μας διαβεβαίωσαν και την Πέμπτη ότι θα πάνε όλα καλά. Ξέραμε ότι στην Τουρκία κάτι συμβαίνει, κάτι δημιουργείται και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενημερώσουμε», δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο «Ελ. Βενιζέλος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments